Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 1. 4. 2015.

| Društvo

Slavković predlaže smenu načelnice

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodna
Dok se ne završi tender samo suvi obroci; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Pošto će narednih dana najugroženije Nišlije dobijati suve obroke zbog kašnjenja sa tenderom, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković predložiće smenu načelnice Uprave za socijalnu zaštitu Mirjane Popović.

slavkovic Slavković rešio da kazni odgovorne; Foto: Arhiva JVSlavković kaže da je proverio dokumentaciju i da je utvrdio da je Uprava propustila ceo januar i polovinu februara i da je u proceduru za izbor ponuđača koji bi kuvao jela za najugroženije krenula tek 12. februara.

Radi se o isključivoj neodgovornosti i neažurnosti Uprave za socijalnu zaštitu i njene načelnice Mirjane Popović i neodgovornosti nadležnog većnika Branislava Ranđelovića koji je već u ostavci. Zbog ovakve situacije ja ću predložiti gradonačelniku, ali i stranci koja je delegirala načelnicu, a to je SPS, da razmisle da li gospođa Popović treba da radi i dalje ovaj posao. Krajnje je vreme da se zna ko je za šta odgovoran - rekao je Slavković.

Sa druge strane, načelnica Popović kaže da je Uprava uradila sve na vreme, a predloge za eventualnu smenu ne želi da komentariše.

Suviše se digla velika prašina oko toga. Potpisivanje ugovora bi bilo sa 6 dana zastoja u Narodnoj kuhinji. Sve je to suviše pompezno. Što se tiče Uprave, znam da smo krenuli na vreme i na vreme sve tražili, a sve ostalo pokazaće vreme - rekla je načelnica Popović.

popovic Načelnica kaže da je sve preuveličano; Foto: FacebookZamenik gradonačelnika kaže da će Grad preduzeti sve da Narodna kuhinja počne da deli i kuvane obroke što pre.

Zato će Slavković, kako je rekao, pokušati da kontaktira firme koje ne budu izabrane na tenderu kako ne bi podnosile žalbe i tako usporile čitavu proceduru i krajnju podelu obroka korisnicima.

Slavković očekuje da topli obroci najugroženijima počnu da se isporučuju najkasnije 10. aprila. Dok se to ne desi, umesto kuvanih, korisnici Narodne kuhinje će dobijati suve obroke.


Ranđelović: Nemam nikakvu odgvornost

bane Ranđelović odavno podneo ostavku; Foto: Arhiva JVI formalno resorni većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović, koji je nedavno podneo ostavku na to mesto ali i dalje obavlja tu funkciju, o problemu Narodne kuhinje kaže da je reč o “proceduralnoj stvari”.

Apsolutno ja kao resorni većnik nemam nikakvu odgovornost za prekid spremanja toplih obroka i meni je najbitnije da korisnici budu „pokriveni“ dok se tender ne završi, izjavio je Ranđelović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max Vespertine

    16:06 // 2. 4. 2015.

    Najpre izvadi balvan iz svog oka, pa tek onda vadi trn iz tudjeg. Vlast vadi trn iz tudjeg oka, a sto su se u sumama u njihovim ocima napatile najgore zveri i karakondzule, to nema veze...

  • Uros

    14:32 // 2. 4. 2015.

    Zena lose radila odma' smena, a sta cemo sa direktorima pojedinih javnih preduzeca koji su doveli ista do blokade ili finansiraju nepostojece televizije ili koriste vozila u privatne svrhe ...???

  • Ljubo, Maksimović nije TVOJ

    11:13 // 2. 4. 2015.

    u Toplani pa zato toliko napadaš Toplanu kao da nije javno GRADSKO preduzeće koje treba gradska vlast da štiti.Kada ćeš zatražiti Maksinu smenu,ajde vreme je Milutinu je mala penzija vraćaj svog druga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: