Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 20. 10. 2016.

| Društvo

Smena direktora Očne klinike u Nišu i bolnice u Vranju

Autor:J. Adamović, D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
kc nis
Nem ainformacija iz Kliničkog centra; foto: JV arhiva

Novi ljudi, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, vodiće Očnu kliniku niškog Kliničkog centra i Opštu bolnicu u Vranju. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je direktora leskovačke Opšte bolnice Nebojšu Dimitrijevića imenovao za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Vranju, a još se ne zna ko će voditi Očnu kliniku u Nišu.

Dimitrijević će, kako je potvrđeno Južnim vestima, i jednu i drugu funkciju obavljati 6 meseci dok se ne razreši, kako kaže, katastrofalna situacija i loši međuljudski odnosi u Opštoj bolnici u Vranju, a zajedno sa njim će upravljati i direktor leskovačkog Doma zdravlja Slaviša Božić.

Nakon posete leskovačkoj bolnici, ministar Lončar je odlučio da nama ukaže poverenje jer je u našim zdravstvenim ustanovama zatekao zadovoljavajuće stanje. Svesni smo da nas u Vranju očekuje ozbiljna i loša situacija i potrudićemo se da je rešimo - rekao je Dimitrijević.

U Ministarstvu kažu da je nalog za smenu direktorke Očne klinike niškog Kliničkog centra dat juče i da očekuju od direktora da odluku ministra sprevede u delo. Takođe su naveli da se za sva dodatna pitanja o razlozima smene dojučerašnje direktorke, ko će zauzeti njeno mesto i kada, obratimo direktoru Zoranu Radovanoviću.

Međutim, odgovore na ova pitanja novinari, i pored brojnih poziva, od njega nisu uspeli da dobiju.

Jedino je poznato da je ministar zdravlja odluku o imenovanju novih rukovodioca doneo nakon izveštaja o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji - dodaju u Ministarstvu.

Pored smene nekih rukovodioca, kako piše u saopštenju Ministarstva, pojedinim bolnicama dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

Rad timova se nastavlja sve dok se bolnice ne uvedu u sistem koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola - istakao je Lončar.

On je dodao i da do 28. oktobra očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lala

    06:34 // 22. 10. 2016.

    Niško celokupno zdravstvo je pod metastazom nema ko da nas leči i nemaju sa čime da leče,nema terapija lekova, ne smeju da rade operacije konkretno na očnij klinici jer neznaju lično sam se uverio jer su me odbili od iste.Mi sa ovakvom državom sigurno nestajemo smo to treba da nam neko kaže.

  • ivan

    08:12 // 21. 10. 2016.

    one sredili svoju kuću pa će tuđu

  • ivan

    07:56 // 21. 10. 2016.

    oni sredili cvoju kucu pa ce tudju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: