Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 23. 4. 2015.

| Društvo

Smena direktorke Biblioteke zbog zapošljavanja supruga

Autor:Dragan Marinković, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
direktorka.jpg
Smena direktorke zbog nepotizma

Pred odbornicima leskovačkog parlamenta našao se zahtev za smenu direktorke leskovačke Biblioteke “Radoje Domanović” Svetlane Veličkovski nakon što je na određeno vreme zaposlila svog supruga kao knjižničara u toj ustanovi.

Veličkovski je prethodno odbila da potpiše ostavku, pa je njenu smenu inicirao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji tvrdi da za taj slučaj nepotizma, o čemu su Južne vesti pisale, on nije znao.

Time je direktorka grubo zloupotrebila svoj službeni položaj. Koristila je javnu funkciju za sticanje koristi za sebe i članove porodice, što je zabranjeno Zakonom o agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega će snositi konsekvence za nesavesno poslovanje predviđene zakonom. Jednom sam rekao, a danas ponavljam, da će svako ko se ponaša neodgovorno i stavlja svoj interes iznad interesa grada, odgovarati - kaže Cvetanović.

Inače, mnogi Leskovčani sumnjaju da je i Cvetanović uticao na to da se, odmah nakon što je postao gradonačelnik, zaposle njegove dve bivše žene. Jedna je posao dobila u Medicinskoj školi u Leskovcu, a druga je imenovana za direktorku Gimnazije. 

O smeni direktorke biblioteke, odbornici će glasati na sednici Skupštine u petak, 24. aprila.

Nepoverenje direktorki izglasao je i Upravni odbor Biblioteke, a za njenu smenu neophodna je i saglasnost Ministarstva kulture, ali i Narodne biblioteke Srbije.

Za novu direktorku predložena je diplomirani tehnolog Gordana Đorđević, predsednica Foruma žena SNS koja u ustanovama kulture nema radni staž.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MarCo

    14:46 // 23. 4. 2015.

    Aman, nije rešenje u smeni. Šta G-đa je smenjena i to je to, nikom ništa. Otkaz bato, pa da vidim, a šta ovo nisam više direktor plata mi nanja 10%, vrlo bitno, bmuž još radi, deca zbrinuta i ajd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: