Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 24. 11. 2015.

| Društvo

Sporna procedura izbora direktora niške Hitne pomoći?

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
hitna
Upravni odbor nije podržao v.d. direktora; foto: arhiva JV

Nakon što je Upravni odbor Hitne pomoći u Nišu na prethodnoj sednici umesto dosadašnjeg v.d. direktora Branislava Ničića za novog izabrao Slavoljuba Živadinovića, reprezentativni sindikati ove ustanove su uputili prigovor na način i proceduru izbora.

Kako objašnjava Zoran Golubović, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć reprezentativni sindikati su zaobiđeni u celom procesu.

Na dve sednice, kako onu na kojoj se raspisan konkurs, tako i na onoj gde se odlučivalo ko je bolji od dva kandidata, nisu pozvani predstavnici sindikata. Čuli smo ko je izabran, da su glasovi bili 3 prema 2, ali to je to - objašnjava Golubović.

On napominje da su u dosadašnjem sazivu Upravnog odbora reprezentativni sindikati uvek prisustvovali njihovim sednicama.

Uputili smo prigovor jer nije ispoštovana procedura i to po veoma važnim tačkama za Hitnu pomoć. Dobili smo odgovor od Upravnog odbora da poslodavac ima obavezu da pozove sindikate. S druge strane, od Nadzornog odbora nismo još dobili odgovor - kaže Golubović.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta u Hitnoj pomoći Nenad Stajić ističe da ne mogu ni da komentarišu predloženog direktora, jer ne znaju kakvi su njegovi planovi.

Nismo prisustvovali sednici kada se vršio izbor direktora, kada kandidati iznose svoj program i plan razvoja ustanove koju treba da vodi. Pošto nismo prisustvovali toj sednici, ne možemo da se izjašnjavamo ni o jednom kandidatu - ističe Stajić.

S druge strane, u pismu koje je stiglo do redakcije "Južnih vesti", a koje je potpisano sa “zabrinuti radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć”, navodi se da Živadinović nije adekvatan kandidat za direktora i da je Ničić bio "daleko bolji kandidat".

Mislimo da bi prihvatanje ovog predloga od strane Skupštine Grada Niša bila katastrofalna odluka, a posledice je teško zamisliti - poručuje se u ovom pismu.

Da je do Odbora za imenovanje Skupštine Grada stigao predlog za novog direktora Hitne pomoći potvrđuje i predsednik Odbora Dejan Jovanović.

Taj predlog će se svakako naći na sednici Odbora i potom će biti prosleđen Skupštini na odlučivanje - kaže Jovanović.

Podsetimo, Branislav Ničić je izabran za v.d. direktora Hitne pomoći u Nišu pre pet meseci i to u situaciji kada je ova ustanova bila pred kolapsom. Tadašnji direktor Saša Milutinov dao je ostavku, a potom je imenovanje vršioca dužnosti direktora odlagano 4 puta.

Inače, Hitna pomoć će za nešto više od mesec dana ostati bez radnika stomatološke službe, koji će otići na biro kao tehnološki višak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    07:09 // 25. 11. 2015.

    Ako ministar Loncar ne postuje proceduru,direktori u statusu VD po dve godine,nema lose.Haos ljudi i bezakonje a mi volovi

  • krojf

    18:24 // 24. 11. 2015.

    Alo sindikati,koga vi stitite,za koga se borite,ocigledno za direktora. Sve sindikate u ovoj zemlji treba ukinuti jer ne znaju funkciju svog postojanja ili je znaju ali pamatnije je da budu na strani direktora tj.vlastodrzaca

  • Perko

    16:44 // 24. 11. 2015.

    Niška klasična priča. Partije,partije,partije...neznanje,podobnost,bahatost...Hitnoj treba pod hitno ozbiljan, dobro plaćen menadžer direktor sa znanjem o zdravstvu Srbije.Nikako lekar. Čovek koji može i zna da vodi jednu firmu. A Ničić ili Živadinović ili neko treći treba da mu bude Pomoćnik za medicinska pitanja i da brine o znanju, odgovornosti, radu medicinskog osoblja. Ali Niš be ,dno dna...

    • Alex

      07:45 // 25. 11. 2015.

      Idealan pomocnik bi mogao da mu bude i sadasnji pomocnik direktora Dusan Milenkovic. Mlad, strucan, posvecen...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: