Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 7. 7. 2010.

| Društvo

Šta će biti sa robnom kućom "Beograd"

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Robna kuća Beograd u centru Niša

Od kako su radnici pre godinu dana skinuli skele sa Robne kuće “Beograd”, ružan izgled najuočljivijeg objekta u centru Niša se do danas nije promenio.

Građevinski skelet zarđale fasade “bode oči” svima, jer se ne odaje utisak da će se uskoro nešto promeniti.

Robne kuće ”Beograd” u Nišu je kupila kompanija Marfin investment sa partnerom “Verano motors” čiji predstavnici, ipak, navode da će RK”Beograd” u Nišu dobiti novi izgled. Vlasnik se jedno vreme “zahuktao” oko adaptacije enterijera ovog simbola trgovine u Nišu, a onda je sve stalo.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je nekoliko puta kontaktirao vlasnike koji su mu kazali da zbog postojeće krize tako dugo nisu mogli da nastave sa radovima.

- Grad je vlasniku RK”Beograd” obezbedio sve uslove, ali posle brojnih ubeđivanja da krenu pre leta sa radovima, nismo došli do datuma kada bi ti radovi trebali da krenu da ovaj objekat ne bi bio najružniji u centru grada. Obrazloženje je da su upali u tešku finansijsku situaciju kao i mnoge firme tokom krize-kaže Simonović. Specifičan problem imaju turisti i fotoreporteri grada Niša jer bilo iz kog ugla da slikaju centar grada, ne mogu da izbegnu “gvozdeni skelet”.

Problem imaju i mediji.

- Sada je bio krupan problem tokom praćenja utakmica Svetskog prvenstva gde se na stotine mladih saskupljalo na Trgu Kralja Milana da na Led ekranu gleda mečeve. Gde god da stanem naspram mase navijača i slikam, pozadina su mi gvozdene šipke fasade robne kuće - kaže Saša Đorđević, agencijski fotoreporter.

U “Veranu” potvrđuju za “Južne vesti” da je usled krize zaista došlo do zasoja radova, ali i daju nadu da će radovi na adaptaciji uskoro krenuti. I ne samo to, jer Jelena Ćetković, direktor za komunikacije ove kompanije, kaže da će RK"Beograd" u Nišu ponovo zasijati starim sjajem. Ona kaže da će fasada biti završena do kraja godine.

- Robne kuće su nekada bile simbol kupovine u Nišu, a to će ponovo postati. Mi smo sredili 4.400 kvadrata unutrašnjeg prostora i postavili deo fasade, ali je potom naišla kriza koju smo uspeli da prebrodimo, tako da se izvinjavamo Nišlijama što do sada ceo projekat nije gotov. Za sada imamo desetetak stranih I domaćih zakupaca prostora, a u pregovorima smo sa još nekim firmama koje bi želele da imaju poslovni prostor u robnoj kući. Naša je ideja da robna kuća u Nišu postane savremen tržni centar gde se neće kao ranije prodasvati motokultivatori, nameštaj ili nešto slično. Tu će biti grupisani proizvodi od prehrane preko obuće i odeće do drugih različitih vrsta proizvoda. Od krupnije robe može se očekivati bela tehnika, a u podnožju objekta biće hipermarket - kaže Ćetković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Dimitrijević

    10:43 // 9. 7. 2010.

    Da vidite tek u centru Beograda kako je narodni Muzej pod skelama evo već 7 godina :D

  • branko jovanovic

    23:27 // 8. 7. 2010.

    A sta je falilo motokultivatorima!!!!???? bar ih je bilo! nema kraja agoniji niske provincije.

  • srdjan

    12:59 // 8. 7. 2010.

    pitao sam se kada ce neki novinar najzad da se uhvati ove price, a slazem se sa prethodnim komentarima...
    ajde jedna kaznica pa cemo videti ko ce sledeci da pokaze da ga briga....
    nema nista od toga, alo centrala, smemo li da ...

    zvuci poznato zar ne?
    e moje nislije, palanko beograda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: