Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 21. 9. 2015.

| Društvo

Stanari: Apsolutno smo nezadovoljni odlukom o grejanju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stanari
Stanari nezadovoljni, čekaju funkcionere ispred Skupštine; foto: JV arhiva

Zbog toga što je gradsko rukovodstvo Niša prekršilo skoro sve što je dogovoreno sa Udruženjem skupštine stanara i njihove zahteve, kako sami kažu, nije uvrstilo na dnevni red Skupštine Grada, Nišlije će ponovo izaći na ulice.

Odluka o grejanju je već usvojena na Gradskom veću, a Saša Kostić, jedan od osnivača Udruženja, kaže da je ona neprihvatljiva jer ne sadrži skoro ništa od onoga što je pre desetak dana dogovoreno na sastanku u Toplani.

Na tom sastanku smo mi izneli naše zahteve i predloge, ali toga nema u odluci. Cena fiksnog dela koju su oni ponudili je opet viša od one koju smo mi predložili. To samo znači da građani opet treba da plaćaju nerealne stavke koje utiču na formiranje fiksnog dela cene - kaže Kostić.

Nije ispoštovan ni dogovor o “praznoj stolici” u nadzornim odborima preduzeća, a posebno Toplane, što bi značilo da tim sednicama prisustvuje i predstavnik Udruženja koji bi imao uvid u dokumentaciju.

Oni su rekli da postoji za tako nešto i odobrenje Gradskog veća i da su sednice odbora javne. Međutim, mi smo saznali da je u Toplani nadzorni odbor imao od tog našeg sastanka već 2 sednice, ali nas niko nije zvao - kaže Kostić.

protest Nezadovoljne Nišlije traže i smenu rukovodstva Toplane; foto: Vanja Keser/arhivaPored toga, stanari zahtevaju i obećanje da se umanjena cena varijabilnog dela neće menjati u zavisnosti od cene energenata, da se prezentuju mere racionalizacije koje je Gradsko veće tražilo od preduzeća, da se građanima refundiraju troškovi plaćenih računa koji su po bilo kojem osnovu sporni, da se ukinu plaćanja “Objedinjenoj naplati” prema procentu i da se imenuje novi menadžment Toplane.

Takođe, Kostić kaže da su u Udruženju očekivali, a sve prema postignutom dogovoru, da njihovi zahtevi budu i na dnevnom redu Skupštine, ali ih na dnevnom redu za zasedanje koje je zakazano za četvrtak, nema.

Zbog toga pozivamo sve naše nezadovoljne sugrađane da se okupe ispred Skupštine Grada u četvrtak 24. septembra nešto pre 9 sati ujutru kako bismo pozdravili sve odbornike i funkcionere. Plan je da ostanemo tu do četvrte tačke kada će se glasati o odluci o grejanju, a nakon toga ćemo planirati šta i kako dalje - rekao je Kostić.

Podsetimo, Gradsko veće je protekle nedelje usvojilo Odluku o toplotnoj energiji koja je pretrpela, kako je rekao resorni većnik Miloš Banđur, brojne izmene i koja, tvrdio je on, u skladu sa zahtevima Udruženja.


Kostić: Predlog za isključenje je nezakonit

Predstavnik Udruženja Saša Kostić kaže da je deo Odluke o toplotnoj energiji koji se odnosi na trajno isključenje nezakonit, jer ne omogućava građanima da se isključe već ove sezone.

Ipak, kako kaže Kostić, mnoge Nišlije već vode sudske sporove upravo za zahtevom da se isključe i presude očekuju do početka grejne sezone i on veruje da će dobiti presude pozitivne po njih.

Inače, mnoge pritužbe građana da im Toplana nije odobrila isključenje, a koje su stigle do Gradskog veća, ovaj organ glatko odbija.

Tako je na poslednjem zasedanju Veća odbijeno 30 žalbi građana, a na nekoj od prethodnih 33.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    17:59 // 23. 9. 2015.

    Milosave,citam tvoju prepisku sa Bratancem,pa te pitam:cemu mrznja prema proizvodnim radnicima Toplane,kako dosad dok si placao po m2 ti nisu smetali i podsmehujes se kancerogenim bolestima,koje su zaradili?Imas li podatke kako posluje parking servis,eps snabdevanje,poreska uprava,GS agencija...Bratanac,ako si deo rukovodstva Toplane,cija je krivica za teske bolesti ljudi koji vam zaradjuju plate?

  • Милосав

    23:12 // 22. 9. 2015.

    Јубиларне награде, 2013-та + 2014-та, ако је просечна награда, испод просека, 80.000 динара, испада да је 135 радника Топлане за 2 године имало 10, 20 или 30 година радног стажа! Са проценом за 2015-ту 200 радника, од 250! Кога зајебаваш Братац? Па Ви сваке године имате 60 јубиларца. Сви радници запослени у 3 године? За пет година имаћете преко 300 од 250 радника.

  • Bratanac

    21:46 // 22. 9. 2015.

    nastavak...
    Veliki broj radnika Toplane zbog "lakih" uslova rada boluje od karcinoma i mnogih drugih teških bolesti.
    5. Koje troškove prave radnici Toplane?
    6. Sve je objašnjeno na sajtu preduzeća i za svaku korekciju cene imate kompletan obračun troškova na godišnjem nivou.
    Da li to isto imate za Telekom, EPS ili bilo koje drugo javno ili bilo kakvo drugo preduzeće ili ustanovu???

    • Милосав

      23:18 // 22. 9. 2015.

      Братац, безобразно је да своју неспособност кријеш иза радника и то болесних. Неистина је да је све дато, и то добро знаш. Доставите шта све улази у фиксну цену, појединачно, нека се смеје народ мало. Како је површина грејања промењива? Успут,како грејање наплаћујеш од болесних људи? Јел то морално питање?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: