Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 20. 4. 2016.

| Društvo

Stanari formirali "gradsko veće Niša u senci"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
udruzenje stanara
Skupština stanara održana 15. aprila; foto: FB Udruženje predsednika skupštine stanara Niš

Kako bi kritički analizirali rad Gradskog veća u Nišu i davali predloge o tome kako rešati društvene probleme u gradu, na skupštini Udruženja predsednika skupštine stanara je formirano njihovo "gradsko veće u senci".

Prema rečima Đokice Jovanovića, jednog od lidera ovog udruženja, oni su uvereni da će njihovo veće u senci, “u stručnom, moralnom pogledu i pogledu ličnog kredibilteta svakog člana, daleko nadilaziti političko Gradsko veće koje bude uspostavljeno nakon izbora”.

On objašnjava da će se gradsko veće u senci baviti analizom problema, ali i pažljivo pratiti rad većnika koji budu izabrani na predstojećim izborima i o svemu obaveštavati javnost.

Kaže da su na ideju za osnivanje veća koje bi delovalo iz senke došli iz više razloga.

Jedan od najvažnijih jeste što se pokazalo od kada delujemo da je Gradsko veće ipak jedan skup neodgovornih političkih ljudi i da je formirano po političkom, a ne profesionalnom ključu. Svi smo svedoci velikih afera koje se vezuju za njih. To je ono što je samo isplivalo na površinu, ko zna šta je još ispod površine - objašnjava Jovanović.

Napominje i da su članovi Udruženja, kroz razgovore sa nekim od gradskih većnika, shvatili da većnici poznaju svoj sektor manje od njih.

Došli smo u situaciju da oni traže naše analize, a ne mi od njih. Osim toga, smatramo da imamo članove koji su odgovorni i stručni za probleme kojima se bavimo - rekao je Jovanović.

Na skupštini UPSS-a je doneta odluka i da se uputi zahtev za obezbeđenje “prazne stolice” u javno komunalnim javnim preduzećima, kao i u institucijama kulture čiji osnivač je Grad Niš.


"Ne pružamo nikome podršku na izborima”

Iz Udruženja saopštavaju da ni zvanično, ni nezvanično ne podržavaju ni jednu političku partiju, ni jednu koaliciju, ni jednu grupu građana, niti jednog političara, koji učestvuju u predstojećim izborima.

Neki od političara najavljuju čak i „dogovorenu“ buduću saradnju sa Udruženjem pošto osvoje vlast. UPSS na izbore ne izlazi, niti bilo kome od izbornih aspiranata pruža podršku. Podršku pružamo uvek i jedino samo građanima, koji su, ukoliko izađu na birališta, slobodni da glasaju prema svojim uverenjima - saopštavaju iz Udruženja.

Podsetimo, u četvrtak 21. aprila od 18 sati, niško Udruženje stanara ponovo će protestovati ispred Gradske kuće. Najavljuju da će prirediti “performans horskih svečanosti uz doprinos duvačkog građanskog orkestra u punom sastavu, sa željom da se ne ponove ovakve vlasti na narednim izborima”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bulevarka

    20:13 // 20. 4. 2016.

    A Vi ste kao neka Pajticeva bedna kopija Vlade u senci koja ce biti ispod cenzusa. Pa vi ste bre smesniji od cirkusa i Pajtica zajedno. Smesni ste do bola

    • Vizantija

      21:57 // 20. 4. 2016.

      Bulevarko,ti si ustvari Palilulac.

  • zahtevi da, podrska ne

    16:40 // 20. 4. 2016.

    Posto politicari ne podrzavaju narod, ni narod ne treba da podrzava politicare. Politicari vode racuna samo o sebi, pa je i narod shvatio da treba da vodi racuna samo o sebi. Politicari vise nisu u stanju da upravljaju ni svojim sluzbama, a kamo li narodom. Od ovih izbora politicari ce od naroda dobijati samo zahteve bez ikakve podrske. Vreme je da se utvrdi ko upravlja a ko ispunjava zahteve.

  • salex

    12:46 // 20. 4. 2016.

    PODRŠKA !!!

    Sve više dobrih ideja iz ovog udruženja.

    Bahatim a nestručnim političarima na javnim funkcijama potreban je 24/7 monitoring ali i sankcije za sve ono što rade mimo interesa nas građana Niša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: