Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 19. 8. 2015.

| Društvo

Stanari i Grad Niš nastavljaju razgovore o grejanju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Cena i isključenje sa ssitema i dalje glavna pitanja; foto: JV arhiva

Dok Nišlije nezadovoljne cenom grejanja beleže četvrti protest, gradonačelnik Niša ostaje pri stavu da cena ne može da se smanji osim onako kako je već propisano zakonom, ali kaže da će o tome još da se pregovara.

Već sutra u 11 sati trebalo bi predstavnici Grada da održe sastanak sa članovima Udruženja skupštine stanara. Posle prve runde razgovora ništa nije konkretizovano i zato je oko 1.000 nezadovoljnih Nišlija i juče bilo na ulicama.

Gradonačelnik Zoran Perišić je malo “omekšao” stav da je smanjenje cene nemoguće, kako je ranije tvrdio, i kaže da je moguće samo uz poštovanje aktuelnih zakona.

Sniženje cene grejanja na način na koji država uređuje - da. Mimo tog načina na koji država uređuje - ne - rekao je Perišić nakon sednice Gradskog veća.

perisic-i-bandjur.jpg Predložene mere Grada neprihvatljive za stanare; foto: JV arhivaMeđutim, odluke prvog čoveka Niša kada je reč o isključenju sa sistema i dalje su nepromenjene i dozvoljeno je samo privremeno isključenje uz plaćanje naknade.

Pravilnik definiše uslove, i svi oni koji ispune uslove moći će da se isključe sa sistema daljinskog grejanja. Smanjili smo cenu za one koji se isključe na jednu trećinu od ranije cene, ali oni koji nameravaju da to učine moraju dobro da razmisle kako će se zimus grejati - naglasio je Perišić.

Podsetimo, od polovine marta nezadovoljne Nišlije pokušavaju da se izbore za bolje uslove i nižu cenu grejanja. Formirali su i udruženje, protestovali do sada 4 puta.

Grad je predložio rešenja koja su stanarima neprihvatljiva, pregovori i dalje traju, a sezona grejanja počinje za oko 2 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nastavnik srpskog

    10:23 // 21. 8. 2015.

    Pada mi na pamet nesto davno spevano...

    Na sve strane Ðorđe knjige posla

    U svih gradskih sedamn'est nahija

    Na kmetove selske poglavare:

    "Svaki svoga ubijte subašu;

    Žene, đecu u zbjegove krijte."

    Kad to čule Srpske poglavice

    Na mah oni poslušaše Ðorđa:

    Svi skočiše na noge lagane,

    Pripasaše svijetlo oružje,

    Svaki svoga ubiše subašu,

    Žene, đecu u zbjeg odvedoše...

  • bucilo

    06:57 // 20. 8. 2015.

    Права адреса за протесте није Топлана већ градоначелник.Цену грејања одређује град,Топлана је јавно предузеће којим газдује град,поставља директора,запошљава своје партијске другове и активисте.Ако даљинско грејање није најефтиније - треба га укинути.Одакле регистрован утрошак топлотне енергије на рачунима за јуни-регистровали уграђени калориметри.

    • Cobane vrati se

      19:52 // 20. 8. 2015.

      Zalosno je to koliko narod nista nezna! Evo sada ce izbori, i siguran sam da ce ponovo da glasaju za ove... Pa ce nakon izbora ovi "vladari" da povecaju cene, jer je poskupela struja, kako je struja poskupela mora i gorivo, a onda ide sve redom, hleb, cigare, meso, mleko... jer je transposrt poskupeo... a sledeci izbori tek za 4 godine!? Lele...lele, pa ce ponovo da se okupe oko toplane, pa u krug

  • zoran

    00:00 // 20. 8. 2015.

    Šta hoćete? Te stanove ste dobili za dž od države, hoćete i besplatno grejanje

    • ahm

      08:24 // 20. 8. 2015.

      pre svega,hocemo da ne luetas.odakle ti znas da li sam stan kupio,odkupio ili dobio u nasledstvo.Kakve to ima veze sa cenom grejanja.Cudim se,Blagojevicu da uopste pustas ovakva nepismena laprdala da ostave komentar.

    • Saša

      08:56 // 20. 8. 2015.

      Pa nismo svi dobijali stanove od države nego smo ih kupovali po tržišnoj ceni

    • jelena raicevic

      09:03 // 20. 8. 2015.

      Zorane,Zorane,da li si toliko mozdano ispran da mislis da je sve prethodno bilo za dzabe,Posto si njihov BOT a sada nemate vise sta da uzmete za dzabe smeta vam svaka normalna i racionalna reakcija ljudi.TOPLANA TROSI I ONO STO NEMA A MISLI DA CE GRADJANI TO SVE PLACATI-E DRUGOVI NJIHOVI NEEEECEEEEE I SPUSTICETE CENU KADA VAM DODJE VELIKI TATA IZ BGD-a

    • istina

      09:33 // 20. 8. 2015.

      A ti kucu nisi pravio na beskamatne kredite, obezvredjene inflacijom koja je osamdesetih bila po 200-300% godisnje. Tako su i ljudi koji su dobili stanove odvajali od plate u stambene fondove, pa godinama i decenijama nakon toga placali kiriju za te iste stanove i na kraju devedesetih ih otkupili za sicu. Mislis da ti stanovi nisu tako i placeni i preplaceni? Sio mi ga Djura.

    • pobesneli maksa

      10:01 // 20. 8. 2015.

      Sistem daljinskog grejanja je neuki covece izmisljen da bi se ustedelo na energiji i troskovima, kao i da bi se smanjilo zagadjenje, te je svrha tog sistema da se sa jednog mesta distribuira toplotna energija do velikog broja potrosaca, pa bi samim tim kao i u celom svetu taj vid grejanja morao da bude najjeftinija opcija u odnosu na druge alternative. Svuda u svetu je tako sem u Nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: