Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 26. 5. 2015.

| Društvo

Stanari planiraju masovna isključenja sa Toplane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stanari
Na zajdeničkom sastanku odlučeno da se krene sa isključenima; Foto: gradjanin.rs

Nakon neuspelih dogovora sa nadležnima oko smanjenja cene grejanja u Nišu, stanari nezadovoljni uslugama Toplane, rešili su da krenu u razgovore sa svojim komšijama oko isključenja čitavih zgrada sa toplovoda.

Kako kaže predstavnik okupljenih skupština stanara Saša Kostić, takva odluka je doneta sinoć, nakon još jednog neuspelog razgovora sa predstavnicima Grada.

Doneli smo odluku da skupštine stanara koje žele da se isključe to mogu da učine. Predložili smo im da održe svoje skupštine, da dobiju podršku većine i sa tom podrškom da zahtevaju isključenje. Do sada smo svima govorili da to ne rade, ali od sinoć smo tu našu sugestiju povukli - kaže Kostić.

Preko 400 skupština stanara u Nišu okupilo se oko zajedničke borbe za nižu cenu grejanja i postizanja dogovora sa Toplanom oko načina isključenja sa mreže.

radijator Grejanje Toplane za mnoge Nišlije preskupo; Foto: Arhiva JVPredstavnici skupština stanara zgrada u Nišu redovno održavaju sastanke. Nekoliko puta su se susretali i sa predstavnicima Grada, Toplane i Uprave za komunalne delatnosti, ali dogovora nema.

Dokument koji su nam oni predstavili kao njihovo razmatranje i plan kako da se dođe do smanjenja cena je na sinoćnjem sastanku decidirano odbijen. To je njihova pusta želja i plan kako će u periodu od narednih 6 meseci do 20 godina sniziti cenu za 60 odsto i to nama ne rešava problem - kaže Kostić.

Sve je krenulo kao ideja nekoliko zgrada iz Ulice Branka Krsmanovića, ali je za kratko vreme broj nezadovoljnih skupština stanara cenom grejanja, narastao sa 25 na više od 400.

Sada, kaže Kostić, okupljene Nišlije već razmišljaju da registruju udruženje i predlože Gradu da učestvuju u radu nadzornih odbora svih javnih komunalnih preduzeća u Nišu, posebno u delu formiranja cena.


Cena grejanja da se vrati na staro

Osnovni zahtev, kako kaže Saša Kostić, jeste da se od smanjenja cena ne odustaje i to je, kako kaže, potvrđeno i sinoćnjem sastanku.

Zahtev je da se cena grejanja vrati na nivo pre smanjenja plata i penzija u javnom sektoru i od toga 10 odsto manje - rekao je Kostić.

Ovoj, sada već brojnoj grupi Nišlija mogu da se pridruže sve zainteresovane skupštine stanara koje su nezadovoljne cenom grejanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ШаЛу На СтРаНу

    15:07 // 27. 5. 2015.

    Get up, stand up, stand up for your right
    Get up, stand up, don't give up the fight

  • ШаЛу На СтРаНу

    15:06 // 27. 5. 2015.

    Тако је људи, само да за 6 месеци не буде и ово наново. Немојмо да дозвољавамо да исти људи пресвлаче дресове и поново учествују у власти. Против тога се морамо озбиљно борити...

  • Petar Hristov

    11:14 // 27. 5. 2015.

    Šta rade Gorica i Medijana ,trava do kolena oko zgrada,zmija i žaba,a debelo plačamo kom.usluge...haos u Nišu ,na sve strane smeće,trava,i veliki nameti....i svi se prave ludi...

    • Zone

      00:53 // 1. 6. 2015.

      U Gorici plate kasne, grad im ne uplaćuje ni za gorivo. Verovali ili ne neki radnici Gorice, koji žive van grada, spavaju na groblju da ne bi imali troškove za prevoz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: