Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 3. 6. 2016.

| Društvo

Stanari pratili “pauka” i trubljenjem upozoravali na njega

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
pauk
"Pauk" se vratio "prazan"; foto: JV

U akciji “Ozvučimo pauka”, predstavnici niškog Udruženja stanara pratili su pauk-vozilo “Parking-servisa” kroz grad do depoa trubeći kako bi “upozorili građane na haračliju” i kažu da su uspeli da sačuvaju vozila Nišlija, jer se “pauk” u depo vratio “prazan”.

Kako kaže Saša Kostić iz Udruženja predsednika skupštine stanara, četiri njihova vozila su čekala “pauka” u busiji kod “Stop-šopa” da bi krenula za njim kada je ušao u grad.

Pratili su ga trubeći kako bi, kaže, upozorili Nišlije da “opasnost vreba”.

Kao što vozači jedni drugima “blinkaju” da bi upozorili na saobraćajnu policiju, želimo da na ovaj način izgradimo naviku među vozačima da, kada vide "pauka", trubljenjem upozoravaju sugrađane kako bi mogli da eventualno preparkiraju vozila koja su u opasnosti. Pratili smo ga kroz grad, on je napravio krug i vratio se prazan do depoa, tako da smo vrlo zadovoljni ako smo makar jednom sugrađaninu spasili auto i 15.000 dinara - navodi Kostić.

Pauk-1-JV On naglašava i da ovo nije akcija protiv vozača “pauka”, te da oni nemaju razloga da ih se plaše.

Oni samo rade svoj posao, i mi nemamo ništa protiv njih, niti ih ugrožavamo. Mi se na ovaj način simbolično borimo protiv “Parking-servisa” čijim poslovanjem nismo zadovoljni - kaže Kostić.

Ovakvih akcija će, prema njegovim rečima, biti još, “mada se možda neće sprovoditi na istovetan način”. 

Inače, prema članu 59. Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozač je dužan da upotrebi zvučni znak upozorenja kada to zahtevaju razlozi bezbednosti saobraćaja, i to u meri "koja je dovoljna da se drugi učesnici u saobraćaju upozore". Kazna za kršenje ovog člana zakona je 5.000 dinara. 

Ipak, Kostić kaže da se ne boje prekršajnih ili krivičnih prijava zbog trubljenja, jer oni, kaže, na ovaj način samo pokušavaju da zaštite sve građane.

Ukoliko misle da smo prekršili zakon, neka ga sprovode, ako misle time da će nešto rešiti - zaključuje Kostić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    22:31 // 5. 6. 2016.

    Prioritet bi trebala biti bahato parkirana vozila a ne vozila koja su im lakša za podizanje a ne smetaju nikome

  • Maja

    14:43 // 5. 6. 2016.

    Sve je to u redu ali pauci postoje u svim civilizovanim zemljama i namenjei su dziberima koji ne postuju pravila. U evropi nema ovakvih dzibera kao ovde...trebalo bi da malo proputuju ovi sto zvizde i upozoravaju i vide kako se normalni ljudi parkiraju i gde se parkiraju. Sramota je koliko se ne postuje ama bas nista i pojedince treba pauk ne da odnese nego da im se oduzme vozacka...trajno.

    • Civilizacijo eve me

      20:17 // 5. 6. 2016.

      Da li ti Srbija lici i 1% na civilizovanu zemlju ? Ti uporedjujes civilizovane zemlje i nas,to ti je kao da uporedjujes Juga i Mercedesa.U zemlji kriminala,lazi,korupcije,manipulacije,laznih diploma,laznih licnih karata pricao o civilizacijskom odnosenju automobila sirotinji je NECIVILIZOVANO !!

  • gradjanin civil

    23:30 // 4. 6. 2016.

    mora da su ti podigli kola pa si se navrzo njih ... usesredi se na probleme , pare , pare , pare...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: