Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 26. 9. 2016.

| Društvo

Stanari se uselili u privremene domove

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Stanari
Useljavaju gradske stanove posle 2 nedelje; Foto: JV

Stanari čiji su domovi uništeni u požaru u Rasadniku, uselili su se u gradske stanove krajem prošle nedelje. Ovo je privremeno rešenje, a gradonačelnik Niša je kazao da su se javili investitori zainteresovani da “zajedno sa njima izgrade novu zgradu” za smeštaj 15 porodica.

Oko 50 stanara je smešteno u privremene stanove na teritoriji grada. Kako kažu, iako uslovi nisu savršeni, zadovoljni su što im je obezbeđen privremeni smeštaj.

Živojin Mitrović se sa suprugom uselio u stan na Bulevaru Medijana u petak. Međutim, tamo još nemaju struju. 

Danas bi trebalo da sredimo sa Gradom i Opštinom da dobijemo struju. Nezgodno je jer postaje sve hladnije, a ne možemo ni da se kupamo. Ipak, bitno je da nismo na ulici – kaže Mitrović.

Mitrović dodaje da su do kraja prošle nedelje bili smešteni kod komšija, a takva situacija bila je i sa četvoročlanom porodicom Jašarević koja je dobila stan od 42 kvadrata u ulici Dragiše Cvetkovića. Zgrada Montažna zgrada sagrađena sredinom šezdesetih; Foto: JV

Malo se guramo ali šta da se radi. Bolje i to nego ništa – kaže Jaško Jašarević.


Pomoć nije stigla svima

On dodaje da, uprkos tome što su se i Opština Palilula i komšije organizovale da sakupljaju pomoć, njegova porodica još nije dobila ništa od potrepština.

Kauč, jastuci, posteljina i ostale stvari su sačuvane ali su morale na dubinsko pranje jer su navukle miris i vlagu. Od pomoći još ništa nismo dobili ali mislim da bi trebalo da stigne nešto do kraja nedelje kada se završava prikupljanje – dodaje Jašarević.

Kako je ranije kazao načelnik gradske Uprave za imovinu Ljubiša Janić, stanovi koji su u vlasništvu grada trebalo je da budu sređeni i očišćeni, kao i da imaju vodu, struju i sve ostale uslove neophodne za normalan život. Ipak, on sada nije dao informacije o ugroženim stanarima, upućujući novinare na kabinet gradonačelnika.


Gradonačelnik najavljuje pomoć

Prvi čovek Niša Darko Bulatović kazao je za RTS da “već ima zainteresovanih investitrora koji bi zajedno sa njima izgradili novu zgradu i tako im obezbedili smeštaj i stvorili uslove da i ti investitori imaju korist od toga”.

Međutim, gradski većnik Miloš Milošević kazao je da će Grad pružiti logističku podršku i obezbediti lokaciju, ali da, za sada, nema konkretnog rešenja što se izgradnje domova za ugrožene stanare tiče. 

Podsetimo, u požaru koji je u Ulici Rasadnik na Paliluli pola sata pre ponoći 7. septembra buknuo požar u kome je potpuno izgorelo 5 stanova dok je ostalih 10 oštećeno. Inspekcija je naložila iseljenje iz takozvane “Kartonske zgrade” koja je, prema rečima stanara, izgrađena sredinom šezdesetih godina.

Policija još nije saopštila šta je izazvalo požar u kome su lakše povređene dve devojke i vatrogasac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: