Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 18. 12. 2014.

| Društvo

Stanković ostaje, preporuka Agencije nije usvojena

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Nenad-Stankovic34.jpg
Stanković ostaje i pored preporuke Agencije

Niški odbornici negativno su se izjasnili o smeni zamenika predsednika niške Skupštine Nenada Stankovića koju je preporučila Agencija za borbu protiv korupcije.

Većinom glasova odbornika odlučeno je da se Agenciji odgovori negativno, a predsednik niške Skupštine Mile Ilić rekao je da će o rezultatima glasanja obavestiti ovaj organ.

Na jučerašnjoj sednici niške Skupštine, koja je trajala do kasnih večernjih sati, tačka o razrešenju Stankovića bila je poslednja.

U polupraznoj sali, skoro bez prisustva opozicije, većinom glasova preporuka Agencije nije usvojena i Nenad Stanković će i u narednom periodu biti na funkciji zamenika predsednika Skupštine Grada i na mestu zamenika direktora Direkcije za javni prevoz.

Kako je Stanković juče pojasnio, on ne obavlja dve funkcije, već je u Direkciji zaposlen i, kako je rekao, tamo mu je radno mesto “kao što je i radno mesto vozača, mehaničara i tehničara”.

Agencija je preporučila njegovo razrešenje jer nije na vreme prijavio da već ima radno mesto u javnom preduzeću prilikom stupanja na funkciju u Skupštini Grada.

On ipak tvrdi da jeste i protiv ove institucije je, kako je sam rekao, podneo tužbu Upravnom sudu.


Niške snage nisu podržale preporuku

Većina odbornika odlučila je da juče na samom početku sednice ne dopuni tačku o Nenadu Stankoviću “odlučivanjem” o preporuci Agencije. Zbog sumnje pojedinih odbornika u istinitost glasanja, pristupilo se takozvanom pojedinačnom glasanju.

Tada je najveća Odbornička grupa Srpske napredne stranke potvrdila stav da neće podržati ovu preporuku, koju je dan ranije izneo njen šef Dejan Jovanović. Protiv su bili i odbornici SPS-a, PUPS-a i Jedinstvene Srbije.

Većinu je podržala i “Niška priča” svojim glasovima protiv, dok su odbornici “Koalicije za Niš” bili uzdržani.

Uzdržani su bili i članovi DSS-a u lokalnom Parlamentu, dok su za "odlučivanje" i smenu glasali odbornici DS, SDS i URS.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mimi

    09:27 // 22. 12. 2014.

    Ko jos veruje u postovanje zakona? Stankovic je stari preletac koji ima sve opcije,zato nema sikiracije.SNS Nema kadrove a za ovoga ih neko prevario.Ko da proveri sve prevarante a pravi im ne trebaju.

  • vlada

    10:42 // 19. 12. 2014.

    B92: Niš mora da smeni Stankovića http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=12&dd=19&nav_category=11&nav_id=938076

  • palilulac

    23:11 // 18. 12. 2014.

    Kakvo bezakonje.Dokle vise??????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: