Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 25. 11. 2015.

| Društvo

Stanovnici naselja “Nikola Tesla”: Ne damo trafo-stanicu!

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
trafo
Građani stalu u odbranu trafo-stanice; foto: M. V.

Radnici “Jugoistoka” i građani bili su na suprotnim stranama u niškom naselju “Nikola Tesla” kada je ekipa elektroprivrednog preduzeća navodno došla da premeseti postojeću trafo-stanicu. U “Jugoistoku” kažu stanica ostaje, radimo na njenom priključenju na mrežu.

Na licu mesta je bila policija, kao i pripadnici Žandarmerije, jer se dvadesetak meštana pobunilo kada su videli da se radnici “Jugoistoka” nešto rade oko trafo-stanice koja nekoliko godina od postavljanja nije puštena u rad.

Ne damo da je nose. Čuo sam da je sele u Doljevac. Ne damo, jer mi ovde mnogo patimo sa strujom. Napon nam je oko 150 volti, crkavaju nam uređaji - priča jedan stanovnik ovog dela Niša.

trafo stanica Radnici ipak odneli deo iz sporne trafo-stanice; foto: M. V.Međutim, Dragoslav Pavlović šef kabineta direktora “Jugoistoka” kaže da je došlo do nesporazuma i da radnici nisu došli da premeste stanicu, već je bilo planirano da se samo jedan njen deo prebaci na neku drugu stanicu koja radi.

Trafo-stanica se ne izmešta. Ostaje ta kućica tamo. Mi smo hteli da izvučemo deo opreme koji ćemo vratiti onog trenutka kada ta trafo-stanica počne da radi - rekao je Pavlović.

Najveći problem sa stanicom u ovom naselju “Nikola Tesla” su, kako kaže Pavlović, nerešeni pravno-imovinski odnosi zbog kojih ona nije mogla da profunkcioniše nekoliko godina.

Ta lokacija nikada nije papirološki rešena i to su neke trafo-stanice koje su došle iz donacije. Tek ove godine se bliži kraj tim problemima sa imovinsko-pravnim odnosima. Vlasnik polovine zemljišta na kojem je postavljena stanica je Grad, a polovina je u vlasništvu građana koji su se sada javili i odlučili da predaju deo svog zemljišta - pojašnjava Pavlović.

trafo stanica N alicu mesta bila i Žandarmerija; foto: M. V.Sada sledi procedura oko prebacivanja vlasništva, potom dobijanje građevinske dozvole, pa radovi i upotrebna dozvola i tek onda, priča Pavlović, može da bude puštena u rad.

Procenjuje da je za to potrebno oko pola godine i potvrđuje da su problemi sa naponom u ovom delu Niša veliki, ali kaže da bi sve trebalo da bude rešeno puštanjem trafo-stanice u rad.

Pavlović kaže da bi sve moglo da bude rešeno mnogo brže samo da je neko od meštana pristao da postavi trafo-stanicu na svojoj parceli, ali tvrdi da ni danas, kada je postavio to pitanje, niko od meštana nije bio voljan da preuzme stanicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Box

    22:26 // 6. 3. 2020.

    Platite posteno mesto kao sto naplacijete struju i neko ce vam prodati zemljiste. Dovoljno je da otpustite samo jednog stranacki zaposlenog bespotrebnog i eto novca za zemljiste.

  • shaft

    02:57 // 28. 11. 2015.

    Ma sta zandarmerija,trebalo je Legiju stranaca da zovete!Kad izgubis sve ratove koje si vodio,a onda i teritorije,ostaje ti da bijes svoj narod!

  • Vladimir Ilic Lenjin

    20:26 // 26. 11. 2015.

    sef kabineta direktora? sekretarice jel imaju sefa? nama struja ne treba.. mislim da treba da se ugasi ovo preduzece

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: