Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 5. 6. 2016.

| Društvo

Strahuju od groma, ali i protivgradnih raketa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
protivgradna-raketa-Lj-M.jpg
Objekat koji je oštetila "zalutala" raketa; foto: Lj: M.

Grmljavina i nevreme, koje je tokom vikenda zahvatilo Toplički okrug, izazvalo je materijalnu štetu na dva objekta u žirorađskom selu Jasenice kada je grom za samo desetak minuta udario u dve porodične kuće. 

U Trnavi kod Prokuplja grom je udario u banderu.

U stravičnim udarima groma niko nije povređen iako su u kući bili članovi porodice. Vatrogasna ekipa iz Prokuplja je uspela da brzom intrvencijom ugasi požar i spreči dalje širenje vatre koje je pretila da zahvati čitavu kuću.

Strašno je udarilo. Svi su se uplašili, jer se ne pamti u selu kada je grom udario u neku kuću - kaže komšija.

Da nevolja bude veća, iste večeri u samo nekoliko desetina minuta razmaka, grom je u Jasenici udario u još jednu kuću, ali je ovoga puta šteta mnogo manja jer je izgoreo samo strujomer i deo električne instalacije. I ovde nije bilo povređenih, a vatragosci su takođe intervenisali i ugasili požar.

Meštani tvrde da ovako nešto ne pamte da se dogodilo u skorije vreme.


"Zalutala" raketa protivgradne zaštite

Progtivgradna zaštita koja je delovala tokom vikenda, kako saznajemo, ispalila je na desetine raketa sa više protivgradnih stanica. Jedna od ispaljenih raketa završila je u objektu NIS Jugopetrola na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji.

Na sreću, nije bilo povređenih, a vatrogasci su i ovde intervenisali i sprečili širenje vatre.

Nadležni u Jugoptrolu nisu želeli da komentarišu ovaj incident, ali nezvanično saznajemo da su posledice mogle da budu katastrofalne da je raketa završila desetak metara dalje, gde su rezervoari, ali i pumpe sa kojih se toči gorivo.

Kako saznajemo, ovo je četvrti slučaj od kako je počela sa dejstvom protivgradna zaštita ove godine da su rakete završile u privatne objekte preteći da ugroze imovinu i ljudstvo.

Pre nekih dvadesetak dana, u selu Stara Božurna u opštini Žitorađa došlo je do požara na pomoćnoj zdradi u dvorištu Z.C. iz ovog sela, koji je izazvala protivgradna raketa.

Protivgradna raketa je probila crep na krovu zgrade i izazvala požar u istoj. Srećom, osim materijalne štete nije bilo povredjenih lica. Svi smo se našli u čudu kada je puklo, jer smo u početku mislili da je grom udario. Međutim, kada smo izašli iz kuće I krenuli da pomognemo oko gašenja vatre, u potkrovlju smo pronašli deo rakete koji je kasnije uzela policija – kaže Saša Stanković, komšija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: