Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 26. 8. 2016.

| Društvo

Struja na niškom stadionu priključena nelegalno?

Autor:A. S, A. N.Izvor:Južne vesti
stadio Čair
Struja stigla, ali ne zna se ko je priključio; foto: ilustracija; Aleksandar Z. Dimitrijević

Dok se predsednik Radničkog Radan Ilić zahvaljuje gradonačelniku Darku Bulatoviću jer stadion Čair opet ima struju, direktor Elektrodsitribucije Boban Džunić kaže da preduzeće koje on vodi sa tim nema veze. Iz Grada zasada nema komentara.

Činjenica je da stadion Čair opet ima struju, ali se ne zna ko je priključio. Jedini koji to rade legalno su radnici Elektrodistribucije, ali njihov direktor kaže da niški EDB nije učestvovao u priključenju stadiona na elektro-mrežu.

Preduzeće koje ja vodim nema veze sa tim postupanjima. Ni ja lično nisam upoznat s tim - rekao je Džunić.

Na novinarsko pitanje da li to znači da je neko nelegalno priključio struju stadionu, on je kratko odgovorio:

Nemam komentar.

Portparol gradonačelnika Niša Marko Rajić potvrdio je “Južnim vestima” da je struja priključena, ali ko je to uradio i da li su dugovanja izmirena nije mogao da kaže, jer su “svi funkcioneri na sastanku”.

U Radničkom nisu odgovarali na novinarska pitanja, već su poslali saopštenje u kojem se zahvaljuju i izvinjavaju gradskim strukturama zbog izjava prethodnih dana koje su neki shvatili kao kritike, a bile su, tvrde iz kluba, “pogrešno protumačene”.

I pored nerešenih problema od 2013. godine, Grad i gardonačelnik Niša Darko Bulatović našli su način da izađu u susret klubu i građanima NIša koji će ipak moći da prisustvuju prvenstvenoj utakmici u subotu čije je odigravanje bilo pod znakom pitanja - piše u saopštenju koje je potpisao Ilić.

Ni u njihovom saopštenju ne piše da li je dug plaćen, da li je pribavljena upotrebna dozvola i ko je priključio struju, pošto očigledno oni koji to jedini smeju da rade, radnici Elektrodistribucije - nisu.

Podsetimo, struja na istočnoj tribini niškog stadiona Čair isključena je pre nekoliko dana zbog duga od oko 4 miliona dinara.

Kako je juče “Južnim vestima” rekao zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Grad je spreman da plati dugovanja, ali je problem predstavljala upotrebna dozvola koju stadion nema.

Zbog toga je Direkcija za izgradnju uputila zahtev za izdavanje upotrebne dozvole za trafo-stanicu u sklopu stadiona, što je jedna od zakonskih mogućnosti, kako bi problem što pre bio rešen i utakmica protiv ekipe Mladosti iz Lučana u subotu bila odigrana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Pravdić

    18:47 // 27. 8. 2016.

    Nije Savamala,nego nišlijska mahala!!A ovi što kažu da je Džunić advokat pa radi po zakonu nemaju poima,pa advokati traže rupe u zakonu!!

  • ultra legalista

    12:35 // 27. 8. 2016.

    Vidim da ste zabrinuti i da se dosta sekirate. Moram da vas opustim. Nemate ni malo razloga za brigu.Ukljucena je struja(samo istocna tribina je bila iskljucena i ona je bila problematicna) strogo zakonito i ni jedan podzakonski akt nije prekrsen.Mirno spavajte.

    • pampers ultra

      14:40 // 27. 8. 2016.

      učamoveli smo načisto

  • Vjuer

    10:28 // 27. 8. 2016.

    Sad mi je konačno jasno zašto je HELIKOPTER iz NP morao da leti u BG. Niški stadion nema upotrebnu dozvolu, pa nije smeo tu da sleti.

    • ma jook

      14:30 // 27. 8. 2016.

      ne verujem, nego ko zna šta mu još fali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: