Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 5. 9. 2016.

| Društvo

Struju “pozajmili” od hale, ali nelegalno?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
struja-S-N
Razvuču kabli, pa kako bude; foto: S. N.

Iako se još zvanično ne zna kako je priključena struja niškom stadionu, na licu mesta se vidi da je kabl razvučen sa objekta povezanog sa halom “Čair” i hotelom “Centroturist”. U Elektrodistribuciji kažu da je to nelegalno, a u Sportskom centru “Čair” da ne znaju ništa o tome.

Ni posle 10 dana od priključenja struje niškom stadionu “Čair” ne zna se ko je to i kako uradio. Jedino je vidljiv kabl koji spaja zapadnu tribinu stadiona i halu, a koji do sada nije bio tu.

Ukoliko je stadion na taj način povezan, a to, kako je od ranije poznato, nisu uradili radnici Elektrodistribucije, onda je, kako kaže direktor ovog preduzeća Boban Džunić, to urađeno na nelegalan način.

Zabranjeno je da uzmeš produžni kabl i da daš svom komšiji, jer možeš da trošiš struju samo za svoje brojilo, za svoj objekat - rekao je Džunić.

struja2-S-N Da li smemo i mi građani ovako?; foto: S. N.Direktor Sportskog centra “Čair” Dragan Perić kaže da ne zna da li je i kako stadion priključen, ali kaže, “ako jeste, sigurno je po zakonu”.

Stadion je izuzet od nas i o njemu brine Grad. SC “Čair” nema nikakve ingerencije na stadionu. Gde je i šta priključeno, to je pitanje za Elektrodistribuciju. Sve šo je priključeno, ako je priključeno, u skladu je sa zakonom - rekao je Perić.

Ipak, u EDB-u su više puta rekli da oni nisu priključivali struju stadionu, da ne znaju ko je i da će to ispitati. Na pitanja novinara “Južnih vesti” iz Gradske kuće i dalje niko ne odgovara, a zamenik gradonačelnika Miloš Banđur je rekao da ne zna ko je priključio struju.

Podsetimo, struja je niškom stadionu isključena prošle srede zbog duga od oko 4 miliona dinara, a priključena je već u petak iako stadion nema upotrebnu dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • potop

    04:06 // 6. 9. 2016.

    @shaft auuuuu znao sam da ste vi nacionalisti prsli, ali da ste tolko prsli nisam imao pojma. zamisli liku smeta rec "merak" jer je turcizam.... turcizmi su deo naseg jezika, svidelo se to tebi ili ne, a bas je rec "merak" skoro uvrstena u svetsku jezicku bastinu kao jedna od 100 reci koje se ne mogu prevesti i zavedena je kao srpska rec.

    • shaft

      19:43 // 6. 9. 2016.

      @potop-vazi efendija Ozgune,aferim!

  • mali perica

    20:39 // 5. 9. 2016.

    Za taj pravilnik distribucije siguran sam da niko nikada nije cuo a svi imamo ugovor sa distribucijom za prostor u kome zivimo.Ne secam se da u mom ugovoru pise da nesmem svoju struju koju uredno kupujem i placam ne mogu da trosim i njom raspolazem onako kako ja zelim jer to je moja svojina a ne distribucije.Ovde je vazno da niko nije krao struju.Odlicno resenje za stadion.

  • meraklija sa zapada

    20:05 // 5. 9. 2016.

    Prof.Aleksandre ne slazem se sa Vama. Moze sta god distribuciji padne napamet da pise u njihovim pravilnicima ali kada ja nesto za svoj novac kupim sa tim mogu da radim sta god zelim. Da ga bacim,polomim,poklonim itd.Vlasnik strujomera je isti i za halu i za stadion a to je grad.To je isto kao kada bi iz spavace sobe struju produznim doveo u dnevnu sobu. Vazno je da se placa a ne krade struja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: