Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 25. 2. 2015.

| Društvo

Student poziva Srbiju na "buđenje iz košmara"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Danilo-takmicenje
Danilo Milenković je student II godine novinarstva

“Srbijo, probudi se“, poručuje student novinarstva iz Niša Danilo Milenković govorom kojim se na kvalifikacionom takmičenju „Besede u Zoranovu čast“ plasirao u finale.

Besedom poziva na buđenje iz trenutne situacije u zemlji koju naziva košmarom.

Danilo-besede Oduševio i žiri i publiku (foto: ds.org.rs)Za inspiracijom za pisanje teksta o temi „Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo“ nije morao da traga jer, kako kaže, nje u svakodnevnom životu ima na pretek.

U govoru dajem podršku narodu da se probudi, opisujem siromaštvo, mlade koji odlaze... One koji su takvu Srbiju stvorili nazivam razbojnicima i kažem da ovde bogati to bogatstvo nisu stekli sposobnošću, već time što su bezobrazni, drski, drčni i alavi - priča Danilo.

Zato u jednom delu besede kaže: „Što su bogataši bogatiji, Srbija je siromašnija“. I pored trenutno „mračne situacije“, ovaj momak veruje u bolje sutra i momenat olakšanja koji svako oseti kada se trgne iz košmara. Zato poziva na akciju.

Pričamo da treba nešto da se uradi, a ništa ne preduzimamo. To me je podstaklo da pozovem sve da te reči pretvorimo u dela – kaže Danilo.

besede Puna sala Simfonijskog orkestra na 10. takmičenju "Besede u Zoranovu čast" (foto: ds.org.rs)Žar i harizma sa kojima je besedio oduševili su publiku na takmičenju u punoj sali Simfonijskog orkestra u Nišu.

„Generacijo, ovo je naše vreme! Hajde da napravimo bolju Srbiju! Potrebni su mi ljudi koji će znati da cene prave vrednosti, sa kojim ću se buniti protiv mediokritetstva, ravnodušnosti, licemerstva, potrebni su mi borci. Ima li takvih ovde?“ – pitao je Danilo gledaoce.

Time nije oduševio samo žiri. Jednu drugaricu je rasplakao, a podršku za finalni nastup u Beogradu 12. marta dobio i od prošlogodišnjih pobednika. Oduševljenju je, smatra, doprinela neobična najava. 

Rekli su da sam došao da pobedim strah od javnog nastupa, što i jeste bio slučaj. Ali posle takve najave, publika vidi momka visokog skoro 2 metra, potpuno sigurnog. Ni sam nisam očekivao da ću tako samouvereno nastupiti. Mislim da sam ih time kupio – priča Danilo.

Student II godine Filozofskog fakulteta u Nišu za studije na Departmanu za novinarstvo se odlučio nakon što nije uspeo da upiše glumu. Sada novinarstvo, kaže, voli i više od glume.

U finalu će, obećava, dati sve od sebe da bude što bolji. Odgovrnost će, kaže, tada biti veća jer će predstavljati Niš i pokazati da zna i padeže i akcente.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila Krstic

    16:01 // 26. 2. 2015.

    Bravo kolega!

  • peki paki

    15:15 // 26. 2. 2015.

    Sinko, pod hitno da osnujes stranku,a potpise cemo ti skupiti lagano - kad vec ovaj P.Blagojevic nema srca !!!

  • Двери Ниш

    12:11 // 26. 2. 2015.

    Кад је момак већ споменуо богаташе због којих је Србија све сиромашнија - приметили смо пар њих и у публици.Треба установити и награду за лицемерје некоме у част.Али,много је тих ''часних кандидата''.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: