Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 6. 3. 2015.

| Društvo

Svađa nastavnika i direktorke zbog štrajka, intervenisala policija

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
490x370-OS-Cele-kula.jpg
(foto: nadji.info; autor: Boban B.)

U niškoj OŠ “Ćele kula” direktorka i nastavnik imali su burnu raspravu i sukob zbog uslova o štrajku, pa je na lice mesta došla i policija. Dok direktorka tvrdi da joj je kolega pretio i najavljuje pokretanje disciplinskog postupka, on to negira i pokreće tužbu za mobing.

Prema rečima v. d. direktorke ove osnovne škole Zorice Jovanović, do incidenta je došlo jer nastavnik matematike Ljubiša Dinić tražio da školsko zvono ne zvoni samo na 45 minuta, pošto on želi da i dalje štrajkuje.

On je došao kod mene u kancelariju, počeo da viče na mene, da treska rukama o sto, da mi se unosi u lice i da mi govori da će “da me očisti” što sam, naravno, doživela kao pretnju. Prvo sam bila zbunjena, a onda sam se jako uznemirila i uplašila da od straha nisam mogla ni da se setim broja policije - kaže v.d. direktorka OŠ “Ćele kula”.

Nastavnik Dinić, koji je inače sam pozvao policiju, ne poriče da je došlo do verbalnog sukoba, ali ističe da je i direktorka vikala na njega i tvrdi da joj nije pretio.

Došao sam u školu da joj kažem da ću ja da nastavim štrajk, a ona mi je rekla da moram da pišem izjavu. Rekao sam da nema pravo da me natera na to, kada sam podigao glas. Rekao sam “kad se tako ponašate, očistiću vas da ne budete direktor”. Niti sam tada mislio, niti sada, na njeno fizičko čišćenje, nego da ne treba da više bude direktor - kaže Dinić.

mobing Dinić podneo tužbu za mobing Tada ga je, kako priča, direktorka isterala iz kancelarije, a to što smo mu se obraćala sa “ti” shvata kao potcenjivanje. 

Zbog toga što je nad njim, kako navodi, “vršena presija da prekine zakonski štrajk”, Dinić je podneo tužbu za mobing protiv direktorke, a zbog “doživljenog stresa je otvorio i bolovanje”.

U policiji potvrđuju da je njihova ekipa intervenisala zbog ovog incidenta, kao i da je protiv nastavnika podneta prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira.

V. d. direktorka ističe da ovo nije prvi incident u školi u kome je Dinić učestvovao i najavljuje pokretanje disciplinskog postupka protiv njega zbog čega će privremeno biti udaljen sa posla, kao i da će ona lično podneti krivičnu prijavu. Međutim, nastavnik matematike ističe da je njegova suspenzija nezakonita, jer “pretpostavljeni nema pravo da vodi postupak dok se ne završi tužba za mobing”.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceca Ceca

    23:49 // 10. 3. 2015.

    Ne dozvolite da ova Direktorka glumica i dalje vrsi nasilje i mobing nad nastavnicima,koji rade dobro svoj posao.Izaberite bolje ljude jer ona do sada nista nije uradila,osim sto seta po skoli.

  • Istina je tamo negde...

    13:53 // 9. 3. 2015.

    Imaju li ovi supernastavnici neki kostim kao i svi superjunaci?

  • Irena

    11:57 // 9. 3. 2015.

    Podrska kolegi Dinicu. Samo tako se mozemo izboriti ne samo za prava koja nam pripadaju vec i sto je jos bitnije za buducnost dece!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: