Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 22. 10. 2014.

| Društvo

Svi niški kafići zatvoreni na sat vremena

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kafic-ilustracija-flicker.com.jpg
Bez gostiju od 12 do 13 sati, ilustracija, foto: flicker.com

Niški ugostitelji podržaće akciju svojih kolega iz čitave Srbije i u znak protesta zbog lošeg tretmana inspekcija zatvoriće svoje lokale na sat vremena. 

Kafa u celoj Srbiji neće moći da se popije u periodu od 12 do 13 sati, a što se niških ugostitelja tiče, oni će, kako kažu, ispoštovati odluku Udruženja ugostitelja Srbije.

Dopis je poslat svim vlasnicima lokala u Nišu. Mi ćemo zatvoriti lokale i izaći ispred na sat vremena kako je i dogovoreno u Beogradu - kažu u niškom Udruženju ugostitelja.

Iako je glavni razlog za ovaj protest na republičkom nivou loš tretman Ministarstva finansija, Poreske uprave i drugih nadležnih institucija prema vlasnicima kafića, niški ugostitelji imaju i svoje probleme.

To se pre svega tiče urbanističkih uslova, cene zauzeća javnih površina i eventualnog uklanjanja bašti. Mi smo razgovarali sa zamenikom gradonačelnika Ljubivojem Slavkovićem i on nam je rekao da damo neke naše predloge koji će biti prezentovani Gradskom veću - pričaju ugostitelji.

Podsetimo, prošle godine su oni protestovali zbog uvećana taksi koje plaćaju za zakup javnih površina, a nedavno su inspekcijski organi u saradnji sa policijom i radnicima JKP “Medijana” oduzimali bašte od onih kojima su istekli ugovori o zakupu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Radnik

    21:44 // 3. 11. 2014.

    Ja radim i uredno sam prijavljen preko omladinsko-studentske organizacije. Medjutim inspekcija je kaznila vlasnika zbog neprijavljenog radnika (mene) zatvaranjem kafića na 7 dana. Smisao ne postoji.

  • Vrzino kolo

    15:42 // 22. 10. 2014.

    Ionako ne izdaju fiskalne racune tako da njihov strajk nece pogoditi nikog sem njih same i zaposlene u javnim preduzecima koji u radno vreme posecuju pomenute ugostiteljske objekte.

  • Kalča

    13:25 // 22. 10. 2014.

    Odlična prilika da se vlasnicima bircuza, bajagi kafića, pokaže da su uzurpatori javnog prostora, da zakidaju na robi, plati zaposlenih i porezu. Pozatvarati sve takve bircuze. Još se i bune. Ej, bre.

    • Dr Dre

      15:29 // 22. 10. 2014.

      Upravo tako. Ljudi bi se začudili kad bi znali koliko njih drži neprijavljene radnike i koliko prodaju robu "na crno".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: