Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 8. 2. 2013.

| Društvo

Svrljižani grade kupališni kompleks

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
svrljiski-bazen-JUZNE-VESTI.jpg
Idejno rešenje budućeg kupališnog kompleksa

Prema obećanjima lokalne samouprave Svrljižani će do avgusta dobiti kupališni kompleks na Sportskom centru „Pastirište“.

U Sali Skupštine opštine Svrljig ove nedelje je Svrljižanima predstavljeno idejno rešenje budućeg kupališnog kompleksa na Sportskom centru „Pastirište“ , a prema rečima lokalne vlasti, prva faza projekta, rekreativni bazen, biće završena do „Belmužijade“ u avgustu.

Vrednost projekta je između 50 i 60 miliona dinara predviđenih iz lokalnog budžeta, a kupališni kompleks bio bi samofinansirajući.

Bazen bi se punio iz gradskog vodovoda na početku sezone i imao bi zatvoren sistem filtracije, sa jedinim dopunjavanjem zbog atmosferskog isparavanja, ali je ipak planirano i otvaranje bušotine kako bi se ceo sistem bio nezavistan od gradskog vodovoda. Bazensku vodu bi, tokom cele sezone, sve vreme prečišćavali filteri u zatvorenim prelivnim bazenima.

Predviđeno je da se budući kupališni kompleks od 550 kvadratnih metara sastoji iz dva dela, sa spojenim rekreativnim bazenom „brčkalištem“ u obliku „osmice“ gde bi u jednom delu bio bazen za decu dubine 40 cm, a drugi dubine 120 cm. U tom delu nalazio bi se i letnji bar koji bi delom bio na pločniku, a drugim delom ulazio u krug dubljeg bazena. Na istoj površini, prema rešenju, nalaziće se i mašinska hala kao i kompleks prelivnih bazena koji bi filtrirali vodu za kupanje.

2 Druga faza izgradnje, koja bi počela po završetku sezone ili naredne godine, u zavisnosti od sredstava, podrazumeva izgradnju poluolimpijskog bazena dimenzija 25x12.5 m konstantne dubine od 220 cm, ali koji bi se, u odnosu na rekreativni bazen, nalazio na podignutom nivou visine 120 cm. U toj fazi planirana je i izgradnja upravne zgrade.

Ulaz u kupališni kompleks bio bi iz Hasanbegovićeve ulice, a sa leve i desne strane predviđen je parking kapaciteta 150 vozila.

Idejno rešenje izradila svrljiška firma „SVS projekt“ i projektanti Saša Todorović, Srđan Sakan i Đorđe Karastojković.


Izgled kupališnog kompleksa Svrljig

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Obican covek

    12:54 // 18. 2. 2013.

    Jeste smesno, slazem se sa prethodnim komentarima. Iz Svrljiga sam, leti nemamo dovoljno pijace vode, prosle godine smo imali preko 180 dana restrikcija... Kazu da ce se buduci bazen puniti vodom iz arterskih bunara sa velike dubine - ako je tako bice hladna voda...Izracunajte i sami da ako je dnevna poseta oko 250 kupaca u proseku i to 60 dana godisnje i da ulaznica kosta 200 dinara koliko ce novca zaraditi ovaj bazen...I onaj olimpijski u Knjazevcu sa temp.vode od 26 C ne moze samostalno da opstane i cesto ga opstina izdaje nekim privatnicima...Sve u svemu LUDOOO BURAZERU!!!

    • Neobican i pokraden!!!!!

      14:19 // 19. 2. 2013.

      LUDOOO BURAZERU!!! Ni meni se nije svidjalo da se vrednost jednog bazena da u prazno, jer je opstina bila zirant Vomopromu. Neki posteni i pametni su dali i moje pare kao poreskog obveznika pa nista, a samo nekolicina su pokupila kajmak od tog kredita!!!! Ovo ce bar biti vidljivo i koristice ga veliki broj ljudi, ti vala bas i nemoj i nemoras!!!!
      Jos jedna laz u nizu, to je vec zalosno, prosle godine nismo ni u tom tvom ludilu imali 180 dana restrikcija vode... A to vodosnabdevanje je kao resio bunardzija doktor... Tek toliko da se zna...

  • Svetlana Petkovic

    20:49 // 11. 2. 2013.

    Momci su odlicno uradili idejni projekat,steta sto nema materijala za to,nema finansija,u Svrljigu se slabo ulaze u podmladak i u rekreativne prostore,i bilo kakve sadrzaje kojim bi se opsluzivala omladina,jer se ulaze pretezno u poljoprivredu i u to da postane ruralno naselje,a ne da se tezi nekoj urbanizaciji.Lepa zamisao,ali za sada samo idejni projekat,pored brojnih problema sa nestasicom vode,a i finansija naravno,pored budzeta za realizaciju projekta potrebno je mnogo za odrzavanje kupalista,s obzirom da je Svrljig jedna od siromasnijih opstina u Srbiji,jedno su zelje a drugo mogucnosti.

  • Julijana Ver

    15:18 // 11. 2. 2013.

    Da nije zalosno, bilo bi smesno! Ne mogu ovu sirotu malu reku (Timok) da odrzavaju ,tuzno je gledati to malo prljave vode kako se valja izmedju golih,prljavih obala ( nigde zelenila, nigde hlada),a oni ponovo pokrecu tu 1000 puta ispricanu bajku o bazenima !!!Ogavno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: