Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 23. 6. 2016.

| Društvo

Takmičenje profesionalnih i amaterskih vatrogasaca u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Pravno-poslovna-skola-FB.jpg
Takmičenje pre 4 godine organizovano na stadionu; foto: FB strana Pravno-poslovne škole

Blizu tri stotine amaterskih i profesionalnih vatrogasaca, uzrasta od 6 do 60 godina, nakon svečanog defilea niškim ulicama na terenima OŠ "Dušan Radović" u subotu 25. juna pokazaće veštinu u profesiji koja spasava živote.

U zahtevnim zadacima i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji takmičiće se juniori i seniori, dok će se u zanimljivim igrama nadmetati i vatrogasni podmladak - mališani koji su veštine savladavali od instruktora Gradskog vatrogasnog saveza u svojim školama.

Oni će imati dve vežbe. U štafetnom prenošenju vode jedni drugima prenose koficu sa tri litra vode, ali po određenim pravilima, i pobednik je ona ekipa kojoj na kraju ostane više vode - kažu organizatori takmičenja iz Gradskog vatrogasnog saveza.

vatrogasci Na testu su disciplina, brzina i spretnost u rukovanju opremom; foto: FB strana Pravno-poslovne škole U drugoj disciplini "napad na gašenje", najmlađi niški vatrogasci dobiju brentače iz kojih vodom treba da sruše određene mete, a pobednik je onaj tim koji ih prvi poruši.

Teži zadaci su pred starijim vatrogascima koji moraju da dokažu spretnost, disciplinu i brzinu u rukovanju vatrogasnom opremom.

Osim osnovaca i srednjoškolaca, takmičiće se i profesionalci vatrogasne brigade i predstavnici Vojske.

Takmičenje, prema rečima organizatora, treba da podigne svest građana o zaštiti od požara, ali i da popularizuje vatrogastvo, tako da su na takmičenje pozvani svi sugrađani, a ulaz je slobodan.

Da bi o Gradskom vatrogasnom takmičenju bilo obavešteno što više ljudi, takmičari će u 8 sati ujutru prodefilovati gradom od Vatrogasnog do Ulicom vojvode Mišića Bulevarom Nemanjića, Vizantijskim bulevarom i dalje Romanijskom i Đerdapskom ulicom do škole "Dušan Radović".

Takmičenje će biti svečano otvoreno u 9 sati, a nadmetanje će početi pola sata kasnije i završiti se u 13 sati. Najbolji će biti proglašeni pola sata kasnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: