Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 9. 10. 2015.

Toplana: Nismo imali zakonsku osnovu da snizimo cenu

toplana Menadžment Toplane nije mogao protiv zakona; foto: JV arhiva

Poštujući Uredbu Vlade Srbije o formiranju cene grejanja, niška Toplana, kako kaže direktor Slobodan Maksimović, nije imala zakonsku mogućnost da snizi cenu fiksnog dela.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • shaft

    17:18 // 9. 10. 2015.

    Maksimovicu,sad si obrao bostan,udruzili se protiv tebe i Perisic i Slavkovic a potpomaze i tvoj naslednik Breskovic,iako je on glavni krivac za ovo vismesecno smaranje gradjana Nisa!Cuva covek poziciju,uprava je leglo nerada i neznanja!Redovni posetioci Foruma i kafica u centru.Mi sto se grejemo,kako znamo,umemo i mozemo,smo gradjani drugog reda!Koordinator,dr Stanojkovic mudro cuti,ceka rasplet.

  • Moca

    19:27 // 9. 10. 2015.

    Idu izbori. Sada ce ovog lika najvise napadati oni koji su ga tu i postavili. Pomenuce njegova hapsenja, zaposljavanje manekenki, lezilebovica, njegovu bahatost i nesposobnost. Jednom recju sve sto gradjani mislle o njemu, reci ce mu njegovi partijski drugovi da bi se dodvorili narodu.Da ima i malo morala odavno bi podneo ostavku a sada se njegovi ogradjuju od njega na obostranu sramotu.

    • Svevladovic

      22:10 // 9. 10. 2015.

      Pa bar da u nekom trenutku i politicari kazu neku istinu...

  • Gordana

    21:49 // 9. 10. 2015.

    Sada toplana nema zakonskih mogućnosti da snizi cene fiksnog dela računa a imala je zakonske mogućnosti da ih poveća.Gospodine Maksimoviću ako ste pametni najbolje bi Vam bilo da momentalno podnesete ostavku na mesto direktora Toplane i nadjete sebi drugo radno mesto za koje ste sposobni i školovani da radite.Manite se toplane nije to za Vas.

  • Kompjuter

    22:28 // 9. 10. 2015.

    Excel tabela! Pa to je za vas neznalice Odiseja u svemiru!

  • Милосав

    23:09 // 9. 10. 2015.

    За "немам могућности" пример, јубиларне награде.
    Доктори, професори и државни службеници примају на 10 година 0,5 плате, на 20 1 плату на 30 2 плате. Топлана одлучила, неопозиво, примају на 5 година!
    10, 15, 20, 25 и 30. За 10 година 2 плате, за 30 година 5 плате! Стварно нема где да се смањи.

  • marko

    23:31 // 9. 10. 2015.

    Miloša iz Trnavu za direktora!

  • Ricardo

    09:03 // 10. 10. 2015.

    Ако град донира топлани за гејање, нас 70% који не користе услуге топлане изаћићемо на улице. Топлана је право место за расправу око цене а не град.

    • Antitoplanac

      13:22 // 10. 10. 2015.

      I mi želimo da budemo privilegovani kao vi - ni mi ne želimo da nas toplana greje. Hoćemo da biramo kao što i vi birate. Vas toplana ne može da ucenjuje - to hoćemo i mi. Ugasiti toplanu, jer pljačkaju sirotinju.

  • Da komsiji crkne krava

    11:17 // 10. 10. 2015.

    Sramno je gospodo politicari obmanjivati narod da bi cena grejanja bila manja ako bi se smanjile plate radnika i time prikrivati svoju nesposobnost da Niš pokrenu iz ovog mrtvila. Gde su vam projekti,investicije, nova radna mesta...To je vaš posao, a ne kartice za prevoz.

  • Oscar Pitagor

    11:17 // 10. 10. 2015.

    "Нисмо имали законску основу да снизимо цену".
    Добро, а да ли сте имали законску основу да имате оволики број запослених, да овако делите плате, да формирате предложену цену?
    Лично мислим да постоји законска основа и да подигнете цену.
    Једино заборављате на законе тржишта. Ускоро људи неће хтети ваше грејање ни за џ. јер им испирате мозак.
    Ако примените силу при наплати имаћете још горе стање.

    • Bratanac

      14:56 // 10. 10. 2015.

      Broj zaposlenih je za 28 manji od broja sistematizovanih radnih mesta,gde je sistematizaciju radio KFW po ugledu na Nemačke toplane koje su "vrlo neefikasne i pljačkaju Nemce". Plate u Toplani su do pre 7 godina bile jednake platama u ostatku energetskog sektora (Jugosistok npr,a sada su za 35% manje i na nivou su državnog proseka,iako firma ima mnogo radnika sa visokom stručnom spremom.

    • Oscar Pitagor

      17:58 // 10. 10. 2015.

      #Bratanac: Браво, онда под хитно запошљавајте још 28 радника, дижите цену и повећавајте плате...

      Ви сте толико добри само корисници то не виде.Народ је лош?! Ништа,продајте онда Немцима организацију посла, своје стручњаке и то све у чему сте бољи од њих.

      Кадрови, њихова стручност, патенти, радови исл. су посебна прича.

    • Милосав

      21:49 // 10. 10. 2015.

      @Oscar Pitagor, верујте ми да они имају такве патенте да би сваки приватник то платио, Немац поготову. Једино што не могу да их примене.
      У фиксни део цене грејања рачунају вам и камате кредита које узму и потроше. У захтеву за нову цену пише да је то 133.557.459,35 дин. Курсне разлике 47.972.161,51 дин! Мислиш да Немац то не воли? Верујем да би и Вама тако нешто баш легло.

    • Bratanac

      22:56 // 10. 10. 2015.

      I vi profesori matematike znate svoj posao, ali su vam djaci nešto nezaiteresovani ili je nešto drugo u pitanju...
      Većinu kadrova iz Toplane će Nemci prihvatiti, kao i njihove radove i patente, ali za matematičare teoretičare sa PMF-a baš i nisam siguran da bi prošli.
      A tržište energenata će se vrlo brzo urediti (struja polako kreće gore)i tada će mnogi moliti za priključenje na sistem Toplane.

    • Bratanac

      00:00 // 11. 10. 2015.

      @Милосав 21:49
      Za kredite za koje se plaća kamata izvršena je potpuna rekonstrukcija Toplane Jug i zamenjeno je 70% toplovoda, pa je cena po kWh niža u odnosu na Beograd za 21,3%,iako se koristi isti energent.
      Za kursne razlike nije odgovorna Toplana već NBS,a svaki odgovorni privrednik će predviđanje kursa ukalkulisati u cenu konačnog poizvoda.
      Ipak ti uporno pokazuješ da ne poznaješ materiju...

    • Милосав

      11:18 // 11. 10. 2015.

      Господине свезнајући, толико познајеш материју да су ти у октобру негативне курсне разлике 9,59 пута веће него планом за 2015-ту, који си ти направио. Надам се да ћеш ускоро бити спречен у даљем исказивању познавања материје.

  • Dragana

    13:19 // 10. 10. 2015.

    Pa ko opet glasa za ove da mu....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: