Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 28. 4. 2016.

| Društvo

Travnati kej od Medoševca do centra Niša

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
KejNisava.jpg
Priobalje od Medoševačkog do Železničkog mosta dobija novo ruho; foto: commons.wikimedia.org

Radnici i mašine već su započeli sređivanje korita Nišave od Medoševca prema Železničkom mostu, a kada radovi budu završeni priobalje Nišave u ovom delu grada, kažu u "Srbijavodama", biće poput onog uzvodno od Mosta mladosti. 

Investiciona vrednost ovog projekta je 310 miliona dinara iz kreditne linije Svetske banke, investitor je preduzeće “Srbijavode”, a izvođač radova “Štrabag”.

Ovim radovima obezbeđuje se stepen zaštite sa 120 kubika propusta vode u sekundi. Projekat predviđa i uređenje minor korita kao i izgradnju stepeništa i prilazu reci u pravcu ka centru grada - piše na Fejsbuk profilu gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Direktor Vodoprivrednog centra “Morava”, ispostave “Srbijavoda” u Nišu, Dragoljub Miljojković kaže da će travnata podloga krasiti priobalje u ovom delu grada.

Regulacija koja zadovoljava sve kriterijume zaštite od velikih voda verovatnoće jednom u hiljadu godina. Neće biti betona i kamena kao u centru grada, već travnata podloga kao uzvodno od Mosta mladosti - rekao je on.

Radovi bi trebalo da budu gotovi u roku od godinu i po dana, a urediće se 1,5 km priobalja čime će Nišlije dobiti prostor za šetnju, džoging ili jednostavno uživanje u prirodi i reci, a i Nišava bi bila osigurana od izlivanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • H

    15:17 // 28. 4. 2016.

    Tako uzeste kredit i fenomenalno srediste kej Gabrovačke reke od Merkatora do Ćele kule. Ponos Niša. Nekad je moglo da se tuda i prošeta celom dužinom. O ynišavskom keju posle mosta Mladosti gde posekoste drveće i ostabiste tragove od buldožera ,velika debla i grane do danas možemo tek pričati...

  • Milan m

    12:33 // 28. 4. 2016.

    Dođite u Pirot da vidite kako to treba da izgleda izgleda. Jedan od najlepših kejeva na svetu

  • Dexter

    12:21 // 28. 4. 2016.

    Šetnja? Džoging? Bojim se da će to biti samo VEOMA skupi pašnjaci. Živi bili pa videli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: