Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 30. 1. 2015.

| Društvo

Treći "Svetosavski bal" u hotelu "Grand"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Bal.jpg
Prošle godine novac je prikupljan za Specijalnu školu "14. oktobar"

U subotu 31. januara u 19 sati u niškom hotelu "Grand" biće održan treći dobrotvorni Svetosavski bal, koji se u Nišu održava na ideju arhitekte Ivana Redija. Ove godine prilozi su namenjeni dečjim odeljenjima Kliničkog centra u Nišu.

Uz blagoslov episkopa niškog Jovana, bal organizuju Studentski kulturni centar i Univerzitet u Nišu pod pokroviteljstvom rektora Dragana Antića, koji je i video porukom pozivao na bal.

Ono što najbolje govori o nama jesu naša dela. Zato pozivam sve članove akademske zajednice, predstavnike lokalne vlasti, javnih i privatnih preduzeća, sve humane građane da prisustvuju Svetosavskom balu i svojim prilogom doprinesu ostvarenju zajedničkog dobrog dela - kaže rektor.

svetosavski bal Prošlogodišnji bal vratio duh starog Niša (foto: Vanja Keser)Za učešće na balu bilo je neophodno uplatini najmanje 2.000 dinara na tekući račun Udruženja pedijatara 160-151245-10 sa naznakom "dobrotvorni prilog za treći dobrotvorni Svetosavski bal".

Novac će biti prosleđen dečjim klinikama za interne i hirurške bolesti.

U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama pružamo priliku da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, uz druženje i pravu građansku zabavu, kroz spremnost da pomognu drugima i svojoj lokalnoj zajednici, pokažu svoju ličnu i društvenu odgovornost - kažu organizatori.

Dame treba da obuku balsku ili svečanu dugu večernju haljinu, a gospoda svečano tamno odelo, belu košulju sa kravatom i crne cipele. Dozvoljena je i starogradska nošnja, smoking, paradna uniforma ili svečana službena odeća.

Na prošlogodišnjem balu prikupljeno je preko 360.000 dinara, što je donirano Specijalnoj školi "14. oktobar".

Po protokolu, okupljanje gostiju počinje u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: