Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 14. 9. 2012.

| Društvo

Tri investitora za zemljište u Donjem Međurovu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-t-jura.jpg
Radna zona "Donje Međurovo", arhivska fotografija

Preostalo zemljište u Donjem Međurovu ide na licitaciju, a zainteresovanost za javno nadmetanje pokazale su tri firme, poručuju iz Uprave za imovinu.

Nemačko-švedska firma koja se bavi proizvodnjom solarnih panela, “Agro-gradnja” domaća kompanija iz oblasti građevinske industrije i jedna slovenačka firma iz IT sektora za sada su najozbiljniji kandidati za zemljište u Donjem Međurovu.

Gradsko veće usvojilo je predlog resorne Uprave i oglas za izdavanje u zakup ovog zemljišta trebao bi već sledeće nedelje da se nađe u javnim glasilima.

- Ovog puta smo išli na sigurnu varijantu, da se ne ponovi slika iz prethodnih oglasa. Odlučili smo se da ne raspisujemo oglas o prodaji gradskog građevinskog zemljišta ako nemamo informaciju o potencijalnim kupcima ili investitorima. Takva informacija je postojala i zbog toga smo odlučili da taj oglas ide - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić potvrdio je da prethodna tri tendera nisu privukla investitore, a ovog puta, prema mišljenju Janića formiranje Slobodne zone “Jug” najverovatnije je uslovilo da se kompanije jave.

- Radi se o izuzetno dobrim parcelama. Prema našoj odluci o otuđenju zemljišta jasno stoji da će ukoliko prvi put zemljište ne ode tada će cena da se smanji za 15 odsto, a ako opet ne ode onda još za 15 odsto. Ovog puta imamo zainteresovane investitore – rekao je Janić.

On je dodao da je zemljište u Donjem Međurovu površine oko 2,5 hektara i da je početna cena 2.380 dinara po metru kvadratnom.

Oglas bi trebalo da izađe sledeće nedelje i da važi narednih 30 dana, nakon čega bi se pristupilo otvaranju ponuda, a nakon javnog nadmetanja i odabiru najpovoljnije.

Prema saznanjima Ljubiše Janića, koji nije saopštio nazive kompanija, nemačko-švedska firma ima u planu da u prvoj fazi zaposli od 40 do 60 ljudi. Kada je reč o investitoru iz Slovenije, Janić je naglasio da je on i ranije pokazivao interesovanje za investiranje u Niš, a ni ovog puta nije “izvesno da će da gradi”. 

Odluka Gradskog veća

Gradsko veće Niša usvojilo je odluku kojom Gradonačelnik u ime Grada daje izjavu resornom Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, kojom prihvata da su 2012. godine budžetomm grada Niša obezbeđena sredstva za sufinansiranje 9 projekta.

- Ministarstvo je tražilo potvrdu i garanciju da su ti projekti u budžetu grada niša i da ćemo ih realizovati po dogovorenim uslovima. Veći deo tih projekata je završen, ali Ministarstvu treba garancija da će ti projekti biti isplaćeni. Novac je predviđen u budžetu grada i to nije nikakva dodatna suma koju treba predvideti rebalansom - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Rajcic

    22:51 // 14. 9. 2012.

    Alo,g-dine načelniče Janjiću,
    šta je sa investicijom na lokaciji kasarne bubanjski heroji, da li se kupac iz "Amerike" uknjižio na predmetnom zemljištu? Šta kažete, ne čujem dobro? NIJE ? NEMA BANKARSKU GARANCIJU? Ma, da li je moguće?! Na koji iznos je trebalo da dostavi bankarsku garanciju? 10 miliona evra?! Šta kažete, neće nijedna banka da mu izda? Alo, alo, ne čujem dobro... Aha, nije banka nego Šutanovac...?! Crni Janjiću, Janjiću, c c c c ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: