Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 19. 12. 2014.

| Društvo

Tribina za pčelare u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pcela-*flickr-bob-in-swamp*.jpg
Edukacija za proizvođače meda, foto: flicker.com

Kako obezbediti zdrav i ispravan med, ali i kako odgajati pčele i održavati pčelinjake svi zainteresovani mogu saznati na tribini u nedelju, 21. decembra od 10 sati, u Gimnaziji “Stevan Sremac”.

“Dobra pčelarska praksa”, kako nosi naziv ovo predavanje namenjeno proizvođačima meda, prevashodno će podučiti pčelare kako da proizvode zdrav i ispravan med.

Organizatori, Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije (RAPOJiS), kažu da ispravan med stvara i bolju poziciju na tržištu, što je i krajnji cilj ovih organizacija.

Med dobijen u okviru standarda kvaliteta “Dobre pčelarske prakse” biće plasiran na tržište u jedinstvenoj tegli i sa jedinstvenom prepoznatljivom etiketom i banderolom, istovetnom za sve članove SPOS-a. Robno ime meda biće “Naš med”, čime se ukazuje na to da je to med vrednih pčelara i domaćina članova SPOS-a, med naših pčelarskih porodica, sakupljen sa ljubavlju i uz domaćinski rad na pčelinjaku - stoji u saopštenju organizatora.

Pčelari će na tribini čuti i kako da obezbede adekvatne uslove za humanu negu pčela uz primenu apitehničkih metoda koje sprečavaju razvoj i širenje bolesti pčela u najvećoj meri, jer su, ističu organizatori, zdrave i vitalne pčele osnov uspešne pčelarske proizvodnje.

Nakon tribine predsednik SPOS-a doktor Rodoljub Živadinović će niškim pčelarima održati predavanje na temu: „Savremeni izazovi tehnike pčelarenja“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: