Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 8. 9. 2014.

| Društvo

Tužba za mobing direktoru Doma zdravlja

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-Dom-zdravlja-Prokuplje.jpg
Pravnik kaže da godinu dana trpi maltretiranje direktora Doma zdravlja

Protiv dr Nebojše Vukadinovića, direktora prokupačkog Doma zdravlja, pravnik ove institucije Milan Đurić podneo je tužbu zbog mobinga.

Đurić kaže da već godinu dana trpi psihički teror od strane dr Vukadinovića, a maltretiranje i nepoštovanje je, kako tvrdi Đurić, kulminiralo kada ga je prošle nedelje uz pomoć obezbeđenja izbacio sa kolegijuma. 2 Milan Đurić

- Punih 31 godinu radim kao pravnik u ovoj instituciji i do sada nisam nailazio na protisak kao ovaj sa aktuelnim direktorom. Sa kolegijuma, na kojem uvek prisustvujem, izbacio me je jer sam ga upitao zašto mi je drugi deo avgustovske plate umanjen za 8.500 dinara. On je počeo da viče, rekao mi da izađem i na kraju pozvao obezbeđenje. Ipak, to nije prvi put da trpim teror sa njegove strane i rešio sam da pravdu potražim na sudu - kaže Đurić za Južne vesti.

On dodaje da ga je direktor Vukadinović u zadnjih godinu dana stalno ponižavao i vređao i nikada nije hteo da odgovori na njegova pitanja.

- Jednom prilikom sam ga pitao da, s obzirom da sam pravnik i primam platu za to, zastupam Dom zdravlja na sudu, ali me je on grubo odbio i angažovao advokata. Prema podacima obračunske službe Dom zdravlja na tog advokata odvaja više od milion dinara godišnje, što je kao moja godišnja bruto plata - ističe Đurić.

Sa druge strane, prozvani direktor Vukadinović nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Ranijih godina bilo je podneto više tužbi za mobing od strane zaposlenih, pre svega u prokupačkoj bolnici, ali je u poslednjih godinu i po dana jedina nova tužba za mobing upravo Đurićeva. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan

    18:33 // 9. 9. 2014.

    Jos jedan neuspeo pokusaj SPS a,da udari na vlast!

  • BOJAN

    18:32 // 9. 9. 2014.

    Zanima me samo kad ce vise ti neradnici da se izbace na ulice,mislim na ovog pravnika,samo znamo da kritikujemo,podrska Vukadinovicu.Doktore kad je covek sposoban mnogi mu zavide.

  • milovan

    16:01 // 9. 9. 2014.

    Pa zar dom zdravlja nema dovoljno stubova,nego mu falila bas pomocnica. A izmedju ostalog zar ne treba direktor da bude taj stub a ne doticna.Ispade da se on ne snalazi bez nje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: