Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 19. 8. 2016.

| Društvo

Tvrđavski most konačno zatvoren za saobraćaj

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
most
Nova pešačka zona u centru Niša; foto: Vanja Keser

Ubuduće će samo pešaci moći da prolaze mostom kod niške Tvrđave, koji je od danas definitivno zatvoren za saobraćaj. Nakon što su prethodne nedelje namontirani semafori, juče je završen i pešački prelaz i postavljeni čunjevi s obe strane mosta.

Odluka da se zatvori ovaj most, koji bi prema najavama vremenom trebalo da postane pešačka zona, doneta je kako bi se ovaj deo rasteretio saobraćajnih gužvi i povećala bezbednost na ulazu u Tvrđavu.

Ovo je dobar potez jer ćemo dobiti više prostora da šetamo, a nadamo se da će da se rastereti saobraćaj, jer su ostavljene dve trake, postavljen je i semafor, i trebalo bi da ubuduće kolima brže prolazimo kroz ovaj deo grada - kaže Nišlija Aleksandar S.

slika-8-VAK Foto: Vanja KeserOd danas će Ulicom 7. juli moći da se ide samo do parkinga ispred Gradske kuće, a prelazak preko mosta automobilima neće biti moguć ni sa druge strane. Svi vozači koji idu iz pravca Banovine moći će samo da nastave ka Jadranskoj i obrnuto.

Juče je most bio privremeno zatvoren jer su radnici iscrtavali polukružnu liniju kod Gradske kuće i pešački kod Tvrđave.

Nekoliko dana pre “Nišvila” postavljeni su semafori koji će regulisati saobraćaj, a proširena je i pešačka zona u Ulici Đuke Dinić.

foto-vanja-keser Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    11:14 // 14. 9. 2016.

    Evo skoro mesec dana od zatvaranja. Ajde dajte neku vest o efektima! Guzve sada? Manje? Vece?

  • Milos Jovanovic

    09:32 // 22. 8. 2016.

    Nije ovo resenje lose. Funkcionisace jos bolje kada se zavrsi Somborski bulevar, tj. severna obilaznica oko centra grada.
    Mozda je u ovom trenutku bilo racionalnije izmestiti parking sa glavvnog trga, pored tvrdjavskog mosta, i njega poplocati i osloboditi za pesake. Dvadesetak parking mesta manje ne bi bitno uticalo na parkiranje u gradu, a trg bi izgledao lepse.

  • arh Mića Stamenković

    21:58 // 21. 8. 2016.

    Odluku o zatvaranju mosta za saobraćaj i pretvaranja u pešaćki nije rešenje arhitekte i urbanista već nekog koji ima vlast a nema znanje jer je sada stvoren apsolutni haos u saobraćaju a to je predmet urbaniste. Ako se želelo da se napravi pešački most, moglo je da se napravi, kao ranije, pontonski most ili da se zatvara za saobraćaj subotom i nedeljom a da u ostalim danima ostane za vozila.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: