Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 26. 4. 2015.

| Hronika

U Nemačkoj preminuo jedan radnik "Tigra"

Autor:Marija PenčičIzvor:Južne vesti
Tigar.jpg
Odmah nakon havarije trojica prebačena za Niš, narednog jutra za Bohum

Jedan od povređenih radnika „Tigar Tyers“-a, koji su zbog teških opekotina u petak prebačeni u Nemačku, Dragan Sokolović preminuo je noćas „usled dužeg udisanja vrelih gasova koji su izazvali unutrašnje povrede pluća“, saopštila je kompanija.

Ostala dvojica povređenih koji su sa njim prevezeni u Bohum Dejan Mladenović i Miodrag Panić za sada su, piše u saopštenju, nepromenjenog stanja i lekari u Nemačkoj vode borbu za stabilizaciju njihovog zdravstvenog stanja.

Kompanija je obaveštena od "SOS International"-a da je stručni tim Univerzitetske klinike u Bohumu saopštio da je u nedelju u 3 sata ujutru Dragan Sokolović, rođen 9. januara 1972. godine, radnik Održavanja u "Valjari", podlegao povredama – piše u saopštenju.

Stručni tim lekara, kažu u Kompaniji, učinio je sve što je medicinski moguće u jednoj od najmodernijih ustanova za lečenje opekotina u ovom delu sveta.

Nažalost, opekotine su takva vrsta povreda da se neželjene posledice i komplikacije javljaju tek nakon nekoliko dana. Neželjene posledice koje su se desile kod Dragana Sokolovića nije bilo moguće sanirati - prenose iz Kompanije stručno mišljenje lekara iz Bohuma.

Od trojice radnika koji su bili smešteni u Opštu bolnicu u Pirotu, Nebojša Jovanović je u subotu pušten na kućno lečenje. Ostala dvojica povređenih Saša Veljković i Boban Blagojević u stabilnom su stanju.

Veljković će, prema procenama lekara, najverovatnije u ponedeljak biti pušten kući, a Blagojević će zbog povreda šaka biti upućen na konsultacije u Niš, na Kliniku za rekonstruktivnu hirurgiju.

Iz Kompanije "Tigar Tyres" u saopštenju izražavaju „iskreno i najdublje žaljenje zbog  gubitka kolege“ i kažu da će porodici nastradalog kolege pružiti  svu neophodnu pomoć i podršku.


Podsetimo, u havariji u ovoj pirotskoj fabrici 23. aprila oko 13 sati usled strujnog udara bilo je povređeno 6 radnika.

Trojica su ostala na lečenju u Pirotu, a trojica bila prebačena u niški Klinički centar odakle su već narednog jutra avionima prevezeni na lečenje u Bohum.

Još nema saopštenja u vezi sa tačnim uzrokom incidenta, a ni sami radnici koji se leče u Pirotu ne mogu da objasne šta je izazavalo ovu nesreću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Hola

    09:31 // 27. 4. 2015.

    Da, a čemu onda izjava da nema potrebe da se povređeni šalju u Beogradu, a sad ispade da moraju u Nemačku. Svašta ljudi izjavljuju medijima.

    • Oscar Pitagor

      11:40 // 27. 4. 2015.

      Након (писмено) дате процене процењује се валидност прогнозе, улази у ваш детаљан CV и обавезно доставља Фонду. Тако се формира ваш рејтниг у струци и код Фонда. Грешка - Фонд губи паре а ви рејтниг.

  • Oscar Pitagor

    23:08 // 26. 4. 2015.

    На свакој озбиљнијој клиници У ОБСАВЕЗИ сте да дате и прогнозу тока болести са што јаснијим временским интервалима.Такође, у обавези сте и да упутите на друге мед.центре(и методе лечења) ако се тражи.

  • Laza Lazarevic

    15:24 // 26. 4. 2015.

    Ako umre u Nemackoj, moralo je tako. Nadam se Vladimire da ti je sada malo jasnije. Ako nije, upisi Medicinski fakultet i za jedno 6-7 godina bice ti jasno. Pozdrau!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: