Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 27. 10. 2014.

| Društvo

U Nišu proslavljeno 7 decenija srpskog padobranstva

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Ministarstvo-odbrane.jpg
Svečanost počela padobranskim skokom (foto: FB strana Ministarstva odbrane i Vojske Srbije)

Demonstrativnim padobranskim skokom na niškom vojnom aerodromu u nedelju je obeleženo 70 godina od formiranja prve padobranske jedinice.

Svoj jubilej proslavili su niški padobranci iz proslavljenog "63. padobranskog bataljona" i njihove kolege iz drugih jedinica Specijalne brigade. Spomen-ploca Spomen-ploča u čast poginulih (foto: FB strana Ministarstva odbrane i Vojske Srbije)

U slavu poginulim padobrancima "63. padobranske brigade" koji su, kako piše na spomen-ploči na niškom aerodromu, "svoje živote ostavili na braniku otadžbine od 1944. do 1999. godine", otvorena je spomen-soba.

Komandant ove brigade potpukovnik Nenad Zonić istakao je i da su padobranci dali ogroman doprinos srpskoj vojsci. Jubilej foto: FB strana Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković je na svečanosti nagradio zastavnike Miroljuba Janićijevića, Sinišu Mićića i Dušana Panića i starije vodnike prve klase Darka Kačavendu i Vladimira Kržalića "za izuzetno zalaganje i požrtvovanost tokom realizacije padobranskih skokova na vojnoj paradi".

Za doprinos unapređenju i promovisanju vojne padobranske službe zvanje „Počasni instruktor padobranstva“ dodeljen je episkopu slavonskom Jovanu (Ćulibrku) i zastavniku prve klase u penziji Goranu Todoroviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: