Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 26. 12. 2014.

| Društvo

Ugostitelji sprečili rušenje bašti u Kazandžijskom

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
ugostitelji-rusenje
Ugostitelji se isprečili ispred radnika

Iako su ugostitelji, kako tvrde, dobili obećanje da njihove bašte neće biti uklonjene do 31. januara, komunalni policajci, inspektori i radnici jutros su sa nalogom pokušali da srušile tende, nastrešnice i podijume, što su članovi Udruženja ugostitelja sprečili.

Nalog za rušenje delova 5 lokala u Kazandžijskom sokačetu izdala je Uprava za imovinu, što je iznenadilo ugostitelje.

Dobili smo obećanje od gradske vlasti da neće biti rušenja. Prvo je rok bio 1. april, a onda 31. januar do usaglašenja, odnosno izmena i dopuna Plana razmeštanja letnjih bašti - kaže član Upravog odbora Udruženja ugostitelja Milivoje Dimitrijević.

ugostitelji U Kazandžijsko su jutros došli radnici, građevinski inženjeri i komunalni policajciOn podseća da je dogovor sa gradskim rukovodstvom bio da se uvede komunalni red, postigne konsenzus oko novog plana, da se unificiraju bašte i pronađe rešenje prihvatljivo za njih, građane i Grad.

Ne znamo da li je došlo do konfuzije ili čega, ali je čudno da smo sa Upravom za planiranje i  Zavodom za urbanizam počeli da komuniciramo i radimo na izmenama plana, dok nam iz Uprave za imovinu sada dolaze sa nalozima za rušenje - ističe Dimitrijević.

Pita se i da li nekoliko dana pred Novu godinu turiste treba dočekati u ruševinama.

Želimo da radimo na planu koji će se odnositi na sve bašte u gradu i koji će se poštovati - kaže Dimitrijević.

Podsetimo, niški ugostitelji kratko su protestovali 5. decembra zbog nezadovoljstva gradskom odlukom koja ih obavezuje da u zimskom periodu uklone svoje bašte.

Tri dana kasnije rekli su da su sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem dogovorili da se rušenje i uklanjanje bašti stopira čak do 1. aprila

Na konstataciju novinara da je jutros pokušano uklanjanje bašti u Kazandžijskom sokačetu, gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da o tome ne zna ništa. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivim od plate...

    01:04 // 28. 12. 2014.

    Naterajte gospodu vlasnike svih kafica i kafana i restorana da placaju porez...Naterajte ih da korisnicima njihovih usluga izadju FISKALNE RACUNE na kojima se vidi da je placen porez drzavi...

  • Немања Поповић

    11:15 // 27. 12. 2014.

    Нека направе план и нека се поштују закони, а не "договорили смо се".

    • Panda

      14:01 // 27. 12. 2014.

      To Milance, do jaja nedaj se brate izbori se sa ovim NAPREDRADIKALIMA.

  • miki

    09:07 // 27. 12. 2014.

    boze koliko zavidnih ljudi ...samo rusi ,sve vam smeta idite u neko selo onda da zivite ...primitivno,..zato je BG daleko od nas ,a mi selo jos to malo srusite I gotovo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: