Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 15. 4. 2015.

| Društvo

Ugovor sa “Er Srbijom” nada za niški Aerodrom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Nova nada za avio-liniju domaćeg prevoznika iz Niša; Foto: exyuaviation.blogspot

Aerodrom “Konstantin Veliki” i “Er Srbija” potpisali su Ugovor o zemaljskom opsluživanju. To znači da će avioni srpske avio-kompanije moći u svakom trenutku da slete u Niš, ali i ostavlja nadu da će u narednom periodu biti uspostavljena i redovna avio-linija sa niškog Aerodroma.

Ovakvi ugovori su ranije potpisivani sa JAT-om, a kako kažu u niškoj vazdušnoj luci, logično je da Niš kako grad sa drugim Aerodromom po veličini u Srbiji, bude alternativni beogradskom.

To je standardni ugovor o opsluživanju i “Er Srbija” ima mogućnost da sleti u Niš u svakom trenutku. U slučaju alternativnog sletanja biće opsluženi. Statistike pokazuju da je JAT ranije povremeno koristio usluge niškog Aerdroma - kaže portparol Aerodroma “Konstantin Veliki” Ivanka Stanisavljević.

Stanisavljevićeva dodaje da ovaj Ugovor znači i nadu da će avioni “Er Srbije” leteti na redovnim ili čarter linijama iz Niša.

Nadamo se da će uskoro objaviti neki redovni ili makar čarter let iz Niša. Ništa nije najavljeno, ništa nemamo crno na belo, ali ovaj Ugovor može i to da znači. U svakom trenutku “Er Srbija” može da nas iznenadi vestima da otvaraju liniju iz Niša - kaže Stanisavljevićeva.

Ono što je izvesno, sa niškog Aerodroma će leteti avioni “Wizz Air”-a do Bazela i Malmea.

Kako piše portal Fly from Niš, “Er Srbija” je prošle godine već koristila niški Aerodrom kao alternativni i to u junu kada su sletela tri aviona tipa ATR-72. Sada je pored Niša, ugovor potpisan i sa aerodromom u Temišvaru.

Niški Aerodrom inače, kako piše ovaj portal, važi za jedan od idealnih aerodroma u pogledu vremenskih uslova koje ima tokom godine i broju maglovitih dana u zimskom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    14:10 // 16. 4. 2015.

    Pa karte su skupe zasto? Pa godisnji odmori jesu jula meseca.Svugde su tada skupe karte.Pogledajte recimo za mesec Oktobar.Nemoze nista dzabe, autom je puno skuplje.

  • anwalt

    00:14 // 16. 4. 2015.

    Ne zaludjujte narod jeftinim kartama za Basel. Tacno je da se iz Nisa za Basel moze za 15 eura ali ako cete i nazad spremite bar jos 150... Iliti do Soluna sto somuna

  • shaft

    19:28 // 15. 4. 2015.

    Pazi ovaj optimizam-NADA!Ej, dokle smo dosli,ni mrvice beogradske nisu izvesne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: