Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 21. 8. 2014.

| Društvo

Umesto toplane, plac za odlaganje otpada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana
Kamion Toplane kipuje betonske ploče nedaleko od stambenih zgrada u Apelovcu

U niškom naselju Apelovac, na placu koji je bio planiran za izgradnju postrojanja za grejanje, niška Toplana odlaže materijal koji je uklonjen prilikom rekonstrukcije toplovoda. Meštani negoduju.

Nedaleko od stambenih zgrada u Triglavskoj ulici u Nišu, kamioni Toplane dovoze, kako meštani kažu, otpad i prosipaju ga na obližnji plac.

Oni koji žive u blizini zabrinuti su za svoje zdavlje.

- Na toj površini je divlja deponija. Danas je došao kamion JKP “Toplana” i istresao đubre tu. Na pitanje zbog čega se tu baca đubre, rečeno je da je to zemljište Toplane i da imaju prava da skladište svoj otpad tu - kaže jedan čitalac iz Triglavske.

U Toplani potvrđuju da je nekada planirana izgradnja postrojenja za grejanje na tom mestu, ali da je plac u vlasništvu Grada, a da je nakon odobrenja niške Direkcije za izgradnju Toplani dozvoljeno da “na predmetnom placu bez naknade privremeno odlože armirano-betonske ploče”.

Ovaj građevinski materijal kamioni dovoze iz delova grada gde se vrši rekonstrukcija toplovoda, a koje će se kasnije, poručuju iz Toplane, koristiti u druge svrhe.

- JKP „Gradska Toplana“ Niš odlaže samo armirano-betonske ploče demontirane sa kanala toplovoda i nije nam poznato ko i kada odlaže drugu vrstu otpada. Obilaskom lokacije, ustanovili smo da su N.N. lica izlomila armirano-betonske ploče i odnela armaturno gvožđe. Pravnoj službi je dat nalog da podnese krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca - stoji u odgovoru Toplane.

Ipak, u ovom preduzeću nisu mogli da kažu kada će ukloniti sporne ploče, ali su naglasili da nikakvih opasnosti po zdravlje ljudi, ni životnu sredinu, nema.

Podsetimo, u ovom delu grada, osim divlje deponije, problem predstavljaju i životinje koje slobodno šetaju ulicama

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: