Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 7. 9. 2012.

| Društvo

Uskoro novi boksovi u azilu za pse

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti, TV5
vet-naslovna
Boksovi u kojima se psi trenutno nalaze

Za dve nedelje, u azilu na gradskoj deponiji u Nišu, trebalo bi da bude postavljeno 15 novih boksova za pse, a u toku su i radovi na uređenju prostorije za oporavak pasa, saopštili su Južnim vestima predstavnici Direkcije za izgradnju grada.

Iza već postojećih boksova izbetoniran je prostor na kome će biti postavljeni novi, a pored ordinacije u kojoj se sterilišu psi dograđena je još jedna prostorija u kojoj će posle intervencija psi biti smešteni dok se ne oporave.

vet4 Prostorija za oporavak pasa nakon sterilizacije

- Obišli smo radove sa gradonačelnikom, sve ide kako je planirano. Postavićemo boksove naredne nedelje. Ovo je prihvatilište za pse po standardima, a za petnaestak dana biće zvanično otvoreno - rekao je Branislav Jovanović iz Direkcije za izgradnju grada.

Iz firme "Monument inženjering" kažu da su boksovi napravljeni i da će biti postavljeni tokom naredne dve nedelje.

Radovi na izgradnji azila započeti su 3. maja, a rok za završetak bio je 30 dana.

- Radovi su kasnili zbog tehničkih problema koji su postojali na deponiji. Zbog odnosa smeća i čišćenja prostora ispred samog azila nije bilo pristupačno da se nastave radovi, ali sada je to uređeno - objasnio je za Južne vesti Dragan Videnović, portparol direkcije.

Direkcija za izgradnju je saopštila da je vrednost ovih radova 2,3 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena iz Programa izgradnje grada za 2012. godinu. (/slika

- Nakon dogradnje 15 boksova, za narednu godinu je planirano da bude izgrađeno još toliko, prema planu za 2013. godinu, tako da će ovde, uz podršku Društva za zaštitu životinja, moći da boravi i više stotina pasa - rekao je Branislav Jovanović za "Televizuju 5", 3. maja.

Veterinar Nemanja Tošić iz Veterinarske stanice Niš, koji je zadužen za sterilizaciju pasa, kaže da će dodatni boksovi biti od koristi, a da bi nove prostorije trebalo da ubrzaju oporavak pasa nakon operacije.

Često udomljavanje pasa iz azila

Nemanja Tošić, veterinar, rekao je za Južne vesti da je od početka godine iz azila na gradskoj deponiji udomljeno oko 90 pasa.

vet7

- Pse hranimo 2 puta dnevno i redovno im čistimo i peremo boksove. Prilikom sterilizacije mi pomaže tehničar, a ljudi koji hvataju pse po gradu često pomažu oko hranjenja ili čišćenja - kaže Tošić.

On je objasnio da nakon obavljene sterilizacije, neko vreme psi ostaju na posmatranju, a kada se oporave vraćaju ih na teritoriju opštine gde su uhvaćeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sandra

    10:41 // 10. 9. 2012.

    Hmmm...Mala ispravka -Na gradskoj deponiji NE POSTOJI AZIL, vec klasican KONCENTRACIONI LOGOR za pse, i ko je bar jednom bio gore, dobro zna o cemu pricam!!!
    JADNI PSI!!!!!

  • Jelena

    09:17 // 10. 9. 2012.

    Toliko novca za 15 boksova i par prostorija? Samo za to? Ummmmm, dozvoli, ne razumem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: