Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 26. 7. 2016.

| Društvo

Uskoro zdrava pijaća voda za 12 leskovačkih sela

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
vodovod-1-DM
Sela su se do sada snabdevala vodom iz sopstvenih vodozahvata koja često nije bila ispravna za piće; foto: D. M.

Radovi na izgradnji severnog kraka vodovoda su nastavljeni, pa će za nekoliko meseci potrošači severno od Leskovca piti zdravu pijaću vodu iz vodosistema „Barje“.

Prema najavama, u narednih mesec dana biće završena izgradnja cevovoda dugog oko 8 kilometara od Leskovca do Živkova. Paralelno sa tim biće izrađena i razvodna mreža Živkova i Donjeg Živkova u dužini od 5 kilometara, koja treba da bude završena do kraja oktobra.

Prošle godine je završena prva faza izgradnje severnog kraka u dužini od 2,2 kilometra. Tada je uloženo 17 miliona dinara od kojih je polovinu finansirao Grad Leskovac, a ostatak Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Završetkom ovih deonica biće stvoreni uslovi za priključenje naselja Živkovo, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Brestovac, Kutleš, Šarlince, Draškovac, Međa i Donje Brijanje.

Dugogodišnji problem ovih mesta jeste kvalitet vodosnabdevanja s obzirom da su se do sada vodom snabdevali uglavnom iz sopstvenih vodozahvata. Postizanjem kontinuiranog vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom otklonićemo i mogućnost da loš kvalitet vode bude uzrok nefritisa, kao što je to možda bio slučaj u ranijem periodu - kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

vodovod-2-DM Radovi uveliko traju; foto: D. M. On dodaje da će nakon izgradnje 8 kilometara do završetka severnog kraka vodovoda preostati još četiri.
 
Izvođač radova je firma Telekomunikacija Blace, a investicija je vredna oko 110 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena iz KFV programa čija je ukupna vrednost 2.090.000 evra i koji, osim severnog kraka vodovoda, obuhvata još 14 ulica u samom gradu.

Uskoro će početi i radovi od Pečenjevca do Lipovice koje će izvoditi firma „Poslovnost“ iz Niša, a u koje će biti uloženo gotovo 5 miliona dinara, i to sa po 50 % učešća od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i samog Vodovoda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Boskovic

    18:47 // 26. 7. 2016.

    Nece oni imati zdravu pijacu vodu, nego vodu da polevaju baste, njive, vocnjake...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: