Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 17. 12. 2013.

| Društvo

Usvojen budžet Niša za narednu godinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina123.jpg
Odbornici usvojili budžet

Odbornici niške Skupštine usvojili su predloženi budžet za 2014. godinu.

Za narednu godinu, u gradskom budžetu Niša, planirano je 9,5 milijardi dinara potrošnje i oko 8,8 milijardi prihoda. Budžet za 2014. je umanjen za 10 odsto u odnosu na ovogodišnji, a, iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić više puta najavljivao, javne rasprave o budžetu nije bilo.

Usvajanju je prethodila žučna rasprava u sali niške Skupštine, u kojoj su najviše učestvovali odbornici Demokratske stranke, uključujući i bivšeg gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Od 51 odbornika, koliko ih je u trenutku glasanja bilo u sali, 41 odbornik je glasao za predloženi budžet, 1 je bio protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Odbornici su usvojiili i predviđene sume novca koje su opredeljenje za niške opštine, a koje ne bi trebalo da budu različite od onih koje su bile predviđene za 2013. godinu.  

Pre usvajanja budžeta odbornici su jednoglasno usvojili Povelju o rodnoj ravnopravnosti, a sednica je nastavljena prema planiranom dnevnom redu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanović

    22:03 // 17. 12. 2013.

    Evo samo jedan podatak. Za budzet je glasao 41 odbornik. Sto nije zabelezeno u skorijoj istoriji skupstine grada. Pa sada vi vidite na cemu ste kriticari.

  • Mladen Jovanovic

    21:41 // 17. 12. 2013.

    Grad nije u stanju da prihoduje vise od 6-7 milijardi dinara godisnje, a redovno planira oko 9 milijardi. I onda se zale da nema para u budzetu. Neznanje najskuplje kosta.

  • peki paki

    21:12 // 17. 12. 2013.

    Jahač, epa to ces ipak priupitati vajne demokrate koji su likove iz djakuzija i kradljivce izbora uveli u vlast,osnazili ih , digli u nebesa, a zato ih stize sada kazna u vidu 11%

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: