Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 22. 4. 2016.

| Društvo

Utakmica srpskih fudbalskih asova za decu u Nišu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
humanitarna akcija
Ivica Iliev, Perica Ognjenović, Jovan Simić, Dušan Kovačević i Todor Mančić predstavili akciju medijima; foto: EXIT Press

Poznati fudbalski asovi među kojima su Predrag Mijatović, Perica Ognjenović, Ivica Kralj, Goran Bunjevčević i Mladen Krstajić igraće fudbal na stadionu Partizana u Beogradu 24. maja - i to da bi pomogli dogradnji dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu oko koje se udružuje cela Srbija.

Na prvoj humanitarnoj "all stars" utakmici u Srbiji "Asovi za decu", snage će odmeriti i Saša Ilić, Milan Biševac, Željko Brkić, Ivica Iliev, Albert Nađ, Mateja Kežman, Goran Drulić, Nikola Žigić, Mihajlo Pjanović raspoređeni u timove slavnih stručnjaka Radomira Antića i Bore Milutinovića.

Nje bi ni bilo da na ovakvu ideju nije došao mladi humanitarac Jovan Simić.

Ovaj momak postao je poznat javnosti prošle godine nakon što je prodao dresove koje je prikupljao kao kolekcionar i organizovao druge da učine isto kako bi pomogli lečenje devojčice iz Beograda u inostranstvu.

Nastavio je slične akcije i u njih uključivao mnogobrojne proslavljene sportiste, a ovog puta je odlučio da pomogne da deca iz jugoistočne Srbije koja se od raka leče u Nišu dobiju bolje uslove za oporavak.

Čitao sam u novinama da NURDOR-u fali još mnogo novca da se sve to završi i odlučio u roku od 5 minuta - tako radim sve u životu. Pozvao sam ih, otišao na sastanak, od njih čekao zeleno svetlo i odmah počeo da zovem fudbalere - priča Jovan za "Južne vesti".

Kaže da ideju o organizaciji "all stars" utakmice ima dugo i da nije bilo teško da nekadašnje fudbalske asove zainteresuje za ovaj humanitarni spektakl.

Spremni da iskoriste svoju reputaciju i gotovo svi su pitali za broj računa da i sami uplate nešto novca - priča Jovan.

Nije ga iznenadilo što je podrška ovoj akciji stigla i iz Exit-a, Partizana i Crvene zvezde.

To je zdrava, sportska priča koja se dešava prvi, ali, nadam se, ne i poslednji put. Sad je na svima nama da odemo da utakmicu i da stadion tog dana bude pun - poziva Jovan.


NURDOR: Izgradnja odeljenja u Nišu je od nacionalnog značaja

decija klinika Novi hemato-onkološki blok biće izgrađen ispred postojeće zgrade Dečije klinike; foto: NURDORNovac za prvu fazu izgradnje dečjeg hematoonkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu već je obezbeđen - 20 miliona dinara prikupljeno je u akcijama Nacionalnog odeljenja roditelja dece obolele od raka dve godine, a država je obećala pomoć za dodatnih 5 miliona, koliko iznosi PDV na ovu sumu.

To nam omogućava da radovi počnu u maju. Ali ova humanitarna utakmica je jako značajna jer nam za drugu fazu treba još oko 40 miliona dinara. Ovo će biti prvo odeljenje "po meri deteta" - kaže izvršna direktorka NURDOR-a Branislava Penov.

Dodaje da će dogradnja odeljenja, ako se ovim tempom nastavi akcija ljudi dobre volje, možda biti gotova i pre roka.

Planirali smo da sve završimo do kraja 2017. godine, ali možda ćemo i do kraja 2016. Zato podsećamo one koji mogu da šalju SMS poruke na broj 1150, a ljubitelje fudbala da dođu i na utakmicu - kaže Penov.

Pretprodaja ulaznica počinje u sredu, 27. aprila preko prodajne mreže "Gigs Tix": u knjižarama "Vulkan" širom Srbije, "Mikser House"-u u Beogradu, Pariskom magazinu u Novom Sadu i online preko sajta www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima "Ticketline"-a.

Ulaznice će biti dostupne i na blagajnama FK Partizan pred sam događaj po ceni od 300 dinara za sever i jug i 500 dinara za zapad i istok.

Gde će Krstajić biti 24. maja

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Difovac

    19:11 // 22. 4. 2016.

    Sve sto mi odavde mozemo je da pozovemo sve Beogradjane da se odazovu ovom pozivu i posaljemo sms na 1150. Svi za decu!

  • Nebojsa Damnjanovic

    16:59 // 22. 4. 2016.

    Za svaku pohvalu...ali zasto ne u Nisu?

    • shaft

      17:49 // 22. 4. 2016.

      Samo pohvale,a mislim da bivsi niski asovi mogu da potaknu takvu ideju,pa da se medjusobno sastanu na Cairu.

  • nenad 2008

    16:17 // 22. 4. 2016.

    Da dodam, / ali ozbiljno /. Kako bi bilo, da predigra fudbalskim asovima, bude susret POZICIJE i OPOZICIJE. Niš i Beograd / fifti-fifti /. Tako nešto bi moglo i u Nišu. Na jesen. Predigra Radničkom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: