Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 19. 10. 2016.

| Društvo

Veliki deo Niša bez grejanja

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
havarija
Veliki gubici vode u centru; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Radijatori u centru Niša, Rasadniku, Staroj železničkoj koloniji i ulicama na Paliluli su hladni. U Toplani kažu da je to posledica havarije na toplovodu, zbog koje je privremeno isključena toplana "Jug".

On dodaje da je grejanje u toplani “Jug” isključeno pre sat vremena jer se pojavio gubitak vode na raskrsnici Drvarske i Ulice Svetozara Markovića.

Tu je ogomno curenje i ogroman gubitak vode, morali smo da ugasimo da se ne bi blokirali kotlovi. Intervenisaćemo u toku dana, kada budemo otkopali videćemo koliko je kvar i koliko je vremena neophodno za popravku – kaže Stojanović.

Korisnicima u Katićevoj, Dositeja Obradovića, Jug-Bogdanovoj, Svetozara Markovića i okolnim ulicama radijatori će biti hladni dok se ne otkloni kvar. Ukoliko se uskoro ne sanira toplovod, prema rečima direktora Toplane, i ovom delu će biti pušteno grejanje na kratko večeras.

Ovakva havarija se sanira za dan do dan i po. Mi trenutno otkopavamo u Balkanskoj i Dositeja Obradovića, a sada ćemo i u Drvarskoj kako bismo našli gde curi. Ujutru i uveče ćemo bar na sat vremena grejati, ako ne saniramo kvar. Toplana će raditi normalno za ostale korisnike jer smo zatvorili ventile – objašnjava.

Stojanović dodaje da je i pomoću termo-kamera ponekad nemoguće precizno uočiti curenje iz toplovoda, jer se voda na pojedinim mestima zadržava pa kamere registruju visoku temperaturu.

Podsetimo, havarija u centru grada bilo je i u ponedeljak, a nekoliko dana su bez grejanja bile i pojedine zgrade u Ulici Dragiše Cvetkovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zizu

    08:45 // 20. 10. 2016.

    vrtić Palčić od jutros bez grejanja. bravo

  • slobodan disić

    08:13 // 20. 10. 2016.

    Ovo štoradi menadžment toplane je čisto zamajavanje potrošača.NEM GASA pošto DUGUJU!!

  • KO JE ZAINTERESOVAN ZA PROTEST

    21:37 // 19. 10. 2016.

    Svi oni gradjani koji imaju problema sa grejanjem i oni koji su zainteresovani za protest, neka se obrate i posalju svoj kontakt telefon na:
    http://www.upss-nis.org/podsetnik/
    http://www.upss-nis.org/kontakt/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: