Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 6. 8. 2016.

| Društvo

Više od 500 proizvoda na Sajmu nameštaja u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
SAJAM NAMESTAJA SVRLJIG foto Aleksandar Kostic
Proizvodi su izloženi na preko 1.000 kvadrata do nedelje; foto: A.K.

Na 1. Sajmu nameštaja jugoistočne Srbije koji se od 5. do 7. avgusta održava u Svrljigu u sklopu 11. “Belmužijade”, posetioce očekuje više od 500 proivoda na sajamskom popustu već od 10 odsto.

Učestvuje 8 lokalnih proivođača nameštaja, a izloženi su i prateći proizvodi, poput sunđera, posteljina, jastuka i drugih stvari koje posetioci svakodnevno od 12 do 19 sati, uz besplatan ulaz, mogu videti izložene na više od 1.000 kvadrata sajamskog prostora u balon sali kod Osnovne škole. 2 Sajam nameštaja Svrljig foto Aleksandar Kostic I ministar Selaković na Sajmu nameštaja u Svrljigu; foto: A.K.

Samo održavanje Sajma pokazuje da “Belmužijada” prerasta u ozbiljnu manifestaciju od koje Svrljižani itekako imaju i imaće koristi, a na njima je, da poput proizvođača nameštaja i prateće opreme, svoje proizvode pametno prezentuju i plasiraju – rekla je na otvaranju Jelena Trifunović, predsednica Opštine.

Samom otvaranju prisustvovao je i veliki broj posetilaca, ali i ministar pravde u tehničkoj Vladi Nikola Selaković koji se i sam pohvalio da ima nekoliko proizvoda svrljiških proizvođača i da čak i lično garantuje za njihov kvalitet.


Tradicija duža od 60 godina

Da se Svrljižani mogu pohvaliti niskim cenama, ali i kvalitetom pokazuje svakako podatak da proizvodnja nameštaja u Svrljigu ima dugu tradiciju. 3 Sajam namestaja Svrljig foto Aleksandar Kostic Na Sajmu je, pored nameštaja, izložena i prateća oprema; foto: A.K.

Sve je počelo stolarskom radionicom “Svrljig“ koja je otvorena daleke 1957. Ova radionica prerasla je u fabriku za proizvodnju nameštaja “Progres“, koja je upošljavala 650 radnika i bila je  druga po veličini fabrika nameštaja u Srbiji. “Progres” je imao 40 prodajnih salona širom Srbije, ali i bivše Jugoslavije, a izvozilo se u Rusiju, Nemačku i Francusku.

Upravo današnja, uglavnom porodična preduzeća za proizvodnju nameštaja u Svrljigu proistekla su iz nekadašnjeg “Progresa“, a svi oni i danas izvoze za Bugarsku, Tursku, Grčku, Rusiju i druge zemlje.

Sve fotografije sa 1. Sajma nameštaja možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: