Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 4. 9. 2015.

| Društvo

Vozač autobusa jednom rukom telefonira, drugom drži volan

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slika1nisekspres
Ovakvim ponašanjem vozači krše Zakon o bezbednosti saobraćaja; foto: S. M.

Iako je time rizikovao živote desetina putnika, jedan vozač "Niš-ekspresa" uslikan je kako jednom rukom vozi dok drugom telefonira i to, prema rečima putnika koji ga je fotografisao, sve od naplatne rampe Nais do glavne autobuske stanice u Nišu.

Putnik Stevan M. koji je redakciji “Južnih vesti” poslao fotografije, kaže da je se ovo desilo u autobusu koji je 27. avgusta krenuo iz Beograda ka Nišu u 11:50.

Zabrinuo se, kaže, za svoju bezbednost kada je na samom prilazu Nišu, vozač počeo da razgovara telefonom.

Razgovor je trajao od naplatne rampe Nais do samog ulaska na glavnu autobusku stanicu - kaže ovaj putnik.

unnamed-(2) Razgovor trajao nekoliko minuta, kaže jedan od putnika; foto: S. M. Dragana Nikolić iz službe za odnose s javnošću "Niš-ekspresa" kaže da je strogo zabranjeno da vozač tokom vožnje razgovara telefonom i da su za takvo ponašanje predviđene najstrože kazne do otkaza.

Pozivamo putnika koji je to zabeležio da dostavi fotografije našoj pravnoj službi ili nama na mejl [email protected], a mi ćemo pokrenuti postupak protiv vozača - kaže Nikolićeva.

Inače, Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da “vozač ne sme da koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju ukoliko nema opremu koja omogućava telefoniranje bez angažovanja ruku za vreme vožnje”.

Uprkos tome, dešava se da da čak i profesionalni vozači ne poštuju ovu odredbu. Tako je na primer pre nekoliko godina vozač Niš-ekspresa snimljen kako nekoliko minuta telefonira dok drugom rukom vozi niz veoma opasan put na Tresibabi između Svrljiga i Knjaževca.

Nešto kasnije je i u gradskom prevozu putnik slikao vozača koji jednom rukom drži telefon a drugom volan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Milijić

    11:37 // 9. 9. 2015.

    Kad već putnici nemaju šta da rade nek slikaju ali obavezno da se vežu nekim pojasem ili užetom za sedište da ne polete pošto skoro svi su nešto nervozni i odmah bi da stignu gde su pošli. Bluetooth imamo,pojedini,ali nećemo da ga koristimo,kvari nam frizuru.Ožalošćeni vozač autobusa - zbog putnika!!!

  • Marko

    02:05 // 6. 9. 2015.

    Kako Vas nije sramota,covek koji je napravio mali prekrsaj vi tu saljete slike i pisete svasta,,,,pogledajte malo statistiku sta je uzrok u 99 % slucajeva saobracajnih nezgoda pa tad komentarisite....

    • misko

      08:48 // 9. 9. 2015.

      Ako si ovo ozbiljno mislio...dosta sam u automobilu, a i da nisam, lako se prepoznaju vozači koji razgovaraju mobilnim ili kucaju poruke. voze sporo ili nekontrolisano sporo-brzo, krivudaju, prelaze na otvorenom putu u drugu traku ili sleću sa puta, ne daju žmigavce tj. naglo skreću...
      Najžalosnije je kada vidim roditelje sa decom u kolima kako to rade, plus što je mnogo dece bez obaveznog sedišta

  • Zoran Nikolic

    11:17 // 5. 9. 2015.

    Kad je telefoniranje za vreme voznje u pitanju to nije novost. To je postalo uobicajeno. To cini vecina vozac , a sto je najgore to cini i saobracajna policija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: