Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 19. 9. 2014.

| Društvo

Vraćaju “kružnu” liniju, rešen i Medoševac

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kružna
Autobusi JP "Aerodrom" ponovo do vazdušne luke u Nišu

Tokom sledeće nedelje trebalo bi da se niška autobuska linija 34 vrati na staru trasu, a autobusi sa linije Sarajevska - Kalač brdo saobraćaće i do Medoševca.

Posle brojnih primedbi građana, ali i kritika stručne javnosti, Diekcija za javni prevoz Niša odlučila je da vrati “kružnu” liniju na staru trasu.

- Isplanirali smo da vratimo liniju na staru trasu, jer smo dobili brojne zahteve građana, peticije i rešili smo da je vratimo. Neće više da ide kroz Mokranjćevu, jer videli smo da nema toliko putnika, a imamo i liniju 9 koja vozi na trasi Mokranjčeva - Branko Bjegović - kaže Milan Milić iz Direkcije.

I meštani Medoševca, posle brojnih protesta, dobiće više polazaka, ali i gradsku liniju.

- Ne možemo da povećavamo broj vozila na liniji koja saobraća do Popovca i zato smo u razgovoru sa meštanima odlučili da linija 7, od Sarajevske do Kalač brda, svraća u Medoševac - kaže Milić.

Milić objašnjava da će autobus svraćati u Medoševac sa Trga kralja Aleksandra kada ide iz Sarajevske, a iz Medoševca će se vraćati na Trg i nastavljati put Kalač brda.

Ukupno će biti 15 polazaka na liniji 7 do Medoševca i isto toliko iz ovog niškog naselja. 

autobusi Više autobusa do MedoševcaMedoševčani su jutros imali sastanak sa predstavnicima Direkcije u zgradi Opštine Crveni Krst, a prema rečima predsednika Saveta građana Igora Stankovića, mišljenja građana u ovom delu Niša su podeljena.

- Neki su zadovoljni ovom odlukom Direkcije, neki nisu. Mislim da više, u ovom trenutku nismo mogli da dobijemo. Ukupno ćemo imati više od 20 polazaka, a moći ćemo bez problema i da se spustimo do grada - rekao je Stanković.

Izmene na linijama 34 i 7, koje će i dalje voziti autobusi JP “Aerodrom”, trebalo bi da zažive tokom naredne nedelje.

Milić objašnjava da je u toku preračunavanje kilometraža i nove-stare trase bi mogle da profunkcionišu već sledeće srede ili četvrtka.

Podsetimo, iako je prvobitna ideja bila da se "kružna" linija ukine to se nije desilo, već je ona samo skraćena. Zbog nerentabilnosti je ukinuta linija od Mokranjčeve do Medoševca, a od kako su 1. septembra krenuli novoizabrani prevoznici, u ovom niškom naselju je bilo više protesta zbog lošeg prevoza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marinko Mićunović

    13:11 // 24. 9. 2014.

    Po tenderu je paket linija 7, 12 i 34 dodeljen JP "Aerodrom". Ukoliko budu linije 7 ili 12 "prećutno" izvučene iz paketa i dodeljene drugom prevozniku - sledi: OCENA ZAKONITOSTI TENDERA!

  • Mila

    09:25 // 22. 9. 2014.

    OK je da 34 ide produženo ali ce sigurno vise putnika biti ako ide Mogranjcevom i Zetskom jer ljudi iz okolnih ulica na Apelovcu koriste taj prevoz takodje.Kroz D.Popovića nema putnika, industrijska

  • daca nikolic

    20:13 // 21. 9. 2014.

    zasto bi vracali kruznu kroz duvaniste kad oni imaju najmanje tri linije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: