Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 1. 7. 2016.

| Društvo

Vranje: Zaposleni ne žele smenu direktorke

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
zjzvr-I.-M
Zavod dobija novu direktorku?; foto: JV

Predstavnici dva reprezentativna sindikata zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje u Vranju kažu da su spremni i na radikalne proteste ukoliko se obistine informacije da se sprema smena njihove direktorke dr Milene Mišić i ponovno imenovanje ranije direktorke dr Eržike Antić.

25131112-46c3-48a1-bd43-dbab4790059f Zaposleni ne bi da menjaju direktora; foto: JVMiodrag Nedeljković predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u ZZJZ Vranje i Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata ZZJZ Vranje, na pitanje odakle im informacija o smeni direktorke Mišić, rekli su da su ih o tome obavestili zaposleni u ovoj ustanovi koji su članovi Srpske napredne stranke.

I sama direktorka Mišić je zbunjena razvojem situacije, ali ne isključuje mogućnost da se o smeni govori, jer je ona zbog privatnih obaveza, ali i procene da bi za ustanovu bilo bolje, nedavno napustila Srpsku naprednu stranku čiji je bila član.

Jesam se isčlanila iz stranke, ali nisam podnela ostavku na mesto direktora Zavoda za javno zdravlje kao što se spekuliše – kaže Milena Mišić.

5b8f9008-50f1-4d2a-858e-182d7b22a49d Aktuelna direktorka ne zna ništa o smeni; foto: JVDodaje da niko iz stranke nije „otvoreno tražio“ da podnese ostavku, a kaže da je ona smatrala da kao politički neutralna više odgovara da bude direktor jedne ustanove regionalnog tipa, jer kako kaže nije u svim opštinama u Pčinjskom okugu jedna stranka na vlasti.

Mi moramo sarađivati sa svim opštinama u okrugu, politička neutralnost po mom mišljenju doprinosi boljitku zaposlenih – kaže dr Mišić.

U Srpskoj naprednoj stranci nisu želeli da potvrde navodnu smenu, ali ni da je demantuju. Uglavnom svi naši sagovornici složni su u tome da je reč o republičkoj ustanovi i da tu stranka nema veze.

Jedan od predstavnika sindikata Miodrag Nedeljković, rekao je da su oni razgovarali sa načelnikom okruga i gradonačelnikom na ovu temu ali da konkretne odgovore nisu dobili. Te da će biti istrajni u ovoj borbi, zbog čega su osim resornog ministarstva dopis poslali i Aleksandru Vučiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: