Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 26. 9. 2019.

| Društvo

Vrežinski most ostaje zatvoren - bez zainteresovanih na tenderu za ispitivanje tla

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Vrežinski most
Mostom i dalje ne može da se prolazi, radova i dalje nema; foto: čitalac

Nijedna firma se nije javila na tender za ispitivanje tla u Nišavi na kome je izgrađen most u Vrežini, pa ovaj prelaz preko reke ostaje zatvoren i ubuduće. Iz Direkcije za izgradnju grada kažu da raspisuju novi tender na koji očekuju da će se neko javiti.

Most koji je zatvoren još krajem marta, i čije je rekonstrukcija, prema najavama, trebalo da bude okončana do kraja leta, i dalje je zatvoren za vozila. Iz Direkcije su kazali da bi ga saobraćaj dodatno ugrozio.

Po mišljenju stručnjaka most nije bezbedan i njegovo eventualno puštanje u rad bi dodatno narušilo stanje mosta i dodatno ugrozilo bezbednost vozila i pešaka koji bi se kretali preko istog. Ukoliko stručni tim ne bude odlučio drugačije ili geomehaničko ispitivanje (nakon novog tendera) ne bude pokazalo drugačije, most će ostati zatvoren za saobraćaj do daljnjeg, tačnije do njegove sanacije - navedeno je iz Direkcije.

Tender koji je početkom avgusta, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Niša Nebojše Lovića, trebalo da bude finaliziran, ipak je propao jer se niko nije javio da uradi elaborat i ispita tlo, da bi se na osnovu toga uradila rekonstrukcija.

Lović objašnjava da je most rađen tehnikom koja nije mogla da obezbedi njegovu trajnost, da ga je voda potkopala, na šta je moglo da utiče i nagomilavanje grana i smeća kod njegovih stubova. Ovog puta, za razliku od prethodnog, javna nabavka za izradu projekta ide preko Direkcije, a ne Sekretarijata za investicije. Direktor očekuje da će biti zainteresovanih i ističe da popravka ne bi trebalo da bude problematična.

Tender za geomehaničko ispitivanje - utvrdjivanje stanja mosta nije uspeo, tako da je u toku raspisivanje novog tendera - rekli su iz Direkcije.

Podsetimo, most je zatvoren za saobraćaj jer je ulegao i nije bezbedan za prolazak vozila. Ipak, njime prolaze pešaci, biciklisti i motociklisti, a građani su zabeležili da su se čak i automobili provlačili pored peščanih barijera.

Najbliži prolazak za automobile preko Nišave je most kod DIS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    05:07 // 27. 9. 2019.

    Prethodni napravise nekoliko mostova,a ovi napredni nisu u stanju jedan da saniraju.

  • Niko

    23:13 // 26. 9. 2019.

    Prođoše 6 meseci i nikom ništa. Most zatvoren, ljudi kruže, uključuju se na most prema DIsu kao kamikaze. Niti će ko da bude odgovoran i tako. Nema smisla ni ove komentare što pišemo više. Otišlo sve u đavola...

  • Djunta

    17:51 // 26. 9. 2019.

    Bice skarabudzen,nadve-natri,pred izbore i svecano otvoren,kao veliki uspeh ! Ciljna grupa su naivni i nepismeni .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: