Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 17. 10. 2016.

| Društvo

Vučić: Auto-put Niš - Priština biće spas i za Toplički okrug

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Vucic-Toplica-foto-lj.m..jpg
U auto-put Niš-Priština biće, kaže premijer, biti uloženo između 600 i 700 miliona evra; foto: Lj.M.

Tokom posete Toplici, premijer je u Prokuplju rekao da će deonica Niš-Merdare koštati između 600 i 700 miliona evra i da će, pored još investicija, to biti spas za Toplicu. Niš će, prema njegovim rečima, ponovo biti raskrsnica svih puteva.

U Prokuplju je premijer najavio i nove investicije, kao i pomoć Vlade za formiranje nove industrijske zone i njeno kompletno opremanje.

Opredelili smo 7 miliona dinara za Osnovnu školu “Ratko Pavlović Ćićko“, 14 miliona za Srednju  poljoprivrednu školu i 2 miliona za Dom za negu i smeštaj strih lica - kazao je Vučić.


“Cela Toplica ima manje stanovnika od Podujeva”

Naglašavajući da “ima velike planove za Toplicu” najavio je i nove investitore i nova radna mesta, a obišao je i novoizgrađeni objekat Preškolske ustanove “Neven” u koji je Vlada uložila oko 80 miliona dinara. 2 Vučić kaže da će nove investicije zaustaviti odliv stanovništa iz Toplice; foto: Lj.M.

Ne smemo dozvoliti da Toplica ostane prazna, bez stanovništva, jer sve opštine Topličkog okruga sada imaju manje stanovnika od Podujeva -  rekao premijer Vučić.


Konačno otvoren prokupački Dom kulture

3 Vucic dom kulture PK foto Lj.M. Dom kulture konačno otvoren; foto: Lj.M.Nakon 6 godina radova na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade nekadašnjeg Doma sindikata, sada Doma kulture i uloženih skoro 60 miliona dinara, premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je otvorio i zgradu predao glumcima i kulturnim radnicima na korišćenje.

Inače, rekonstrukcija je započeta još 2011. godine sredstvima iz tadašnjeg NIP-a i lokalnog budžeta.


Javno - privatno partnerstvo rešenje za banje

Nakon posete Prokuplju Vučić je nastavio obilazak Toplice i sa saradnicima obišao Kuršumlijsku i Prolom Banju gde je najavio da će Vlada Srbije već u četvrtak hotel “Žubor”u Kuršumlijskoj Banji koji godinama ne radi, a ima 16.000 kvadrata, oko 170 soba i 280 ležajeva, staviti pod svoju kontrolu.

Kroz model javno-privatnog partnertstva pokušaćemo da oživimo ovu, ali i sve druge propale banje širom Srbije – rekao je Vučić.

Posetu Toplici Vučić je završio u Žitorađi gde je razgovarao sa turskim investitorima o otvaranju nove fabrike koja bi, kako ej rečeno, uposlila od 300 do 500 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Insomnia

    21:57 // 24. 10. 2016.

    Samo napravite već jednom tu obilaznicu. Preko glave nam je više kamiona, autobusa itd. u tranzitu. Niti svraćaju niti troše a samo prave buku i gužvu. Vratite grad građanima a teretnjake na autoput, gde im je i mesto.

  • xyz

    11:14 // 18. 10. 2016.

    Pravimo autoput da moze lakse da se izvozi ruda iz Trepce.. Da se ne muce ljudi..

    • opozicijaxyz

      09:09 // 20. 10. 2016.

      Trebalo bi da nabavite inteligentnije botove.

  • neocoretx

    09:04 // 18. 10. 2016.

    Koji autoput čoveče, pa mi nemamo grejanje, iz toplane kažu da ne znaju kad će biti...

    • nesrecnice

      09:05 // 20. 10. 2016.

      Prokuplje nema toplanu, botino!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: