Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 16. 10. 2016.

| Društvo

Vučić: Koridor 10 biće završen sledeće godine

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
koridor-foto-ministarstvo-saobracaja.jpg
Kraj radova na Koridoru 10 najavljeni za 2017. godinu; foto: Ministarstvo saobraćaja

Obilazeći jug Srbije, premijer Aleksandar Vučić najavio je da će završetkom radova na Koridoru 10 Srbija imati više kilometara auto-puta od Hrvatske, a da će brojni projekti Vlade uskoro ekonomski ojačati ovaj region.

Na južnom kraku Koridora 10, na deonici Caričina dolina – Vladičin Han, Vučić je rekao da je tu na izuzetan način obavljen posao na najtežem delu terena Koridora 10 koji se, kako je najavio, završava naredne godine.

Srbija će već krajem sledeće godine imati više kilometara auto-puta od Hrvatske. A pre samo pet ili šest godina govorili su da ih nećemo stići ni za 50 godina - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, samo taj deo Koridora i tunel "Manojle" koštaju Srbiju 81 miliona evra, što iznosi u proseku 10 miliona evra po kilometru auto-puta.

U vrlo gustom rasporedu Vučić je još obišao i jednu porodičnu fabriku, poručujući da Srbija treba da ima više porodičnih firmi i da će Vlada pomoći koliko može.


Vranjanci čekali na razgovor sa premijerom

Iako je bilo prvobitno planirano da Vučić razgovara sa građanima Vranja, zbog kiše je došlo do promene protokola, pa je premijer najpre posetio Gradsku kuću gde je održan sastanak koji je bio zatvoren za javnost.

3 Vucica svuda docekivale pristalice foto i.m. Pristalice u svakom mestu dočekivale Vučića; foto: I.M.Nakon sastanka su premijera ipak sačekali građani među kojima su bili i radnici “Jumka”. U kratkom razgovoru, Vučić im je, kao i radnicima “Simpa” obećao skoru pomoć Vlade u rešavanju njihovih problema.

Sa rukovodstvom Vranja, obišao je i mesto Ćukovac gde je počela izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

Zahvaljujući nemačkoj razvojnoj banci “KFW” i Vladi Srbije, građani ovog područja imaće zaokružen sistem vodosnabdevanja, što je od velikog značaja. Gradi se i auto-put, kao i železnica, što samo pokazuje koliko smo ozbiljni i odgovorni u nameri da Vranje i ovo područje budu opet među najrazvijenijim regionima – rekao je Vučić i obećao da će kao premijer  vrlo često dolaziti u Vranje i na jug Srbije.

Prema njegovim rečima, do kraja godine počeće izgradnja fabrike u kojoj će biti uposleno oko 400 ljudi, ali nije precizirao o kojoj fabrici i kom investitoru je reč.

Vranje smo podržali sa 50 miliona dinara i rečeno mi je da će 20 miliona biti upotrebljeno za obnovu pozorišta, a 30 za ostale infrastrukturne radove – rekao je Vučić.


2 Vučić u Ćukovcu foto i.m. Vlada će više ulagati u Vranje i region; foto: I.M.Vlada će obezbediti investitore za hotel u Banji

Zanimljivo je da su premijera na svakoj od predviđenih lokacija čekale okupljene pristalice koje su želele da ga pozdrave, a njih je najviše bilo u Vranjskoj Banji gde je premijer trebalo da se upozna sa istraživanjima geotermalnih izvora, ali je najviše govorio o najvećem problemu Vranjske Banje, a to je nedovršeni hotel u centru.

Okupljenim građanima je obećao da će to biti briga Vlade i da će dovesti investiture koji će završiti hotel i otvoriti radna mesta.


Nove hale za školarce na jugu Srbije

U nastavku posete jugu Srbije premijer Vučić i njegovi saradnici obišli su fabriku “Teklas“ u Vladičinom Hanu, gde je otvorio i novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi “Sveti Sava“.

Na kraju posete Pčinjskom okrugu premijer je posetio i Surdulicu gde je položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u školi “Jovan Jovanović Zmaj”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cobi

    17:16 // 17. 10. 2016.

    Tito je još 45-te,planirao autoput Niš-Tirana,ali nije uspeo da ga završi.Pošto je vođa sada veliki,on će da uradi više nego svi zajedno od drugog rata,sve sa malim i Zoranom.

  • valjda puteve gradimo

    08:03 // 17. 10. 2016.

    nas radi, a ne da se takmičimo sa Hrvatskom?! Kakvi su nam tuneli? Mogu li šleperi neometano da prolaze ili vangabaritnim teretom pokupljaju rasvetu, pa ih gule kao da su tunel na kamionu odvukli? Planira li projektovanje puta Niš-Tirana da onima koji su do sada projektovali iz fotelje ili će geolozi, pa geometri na teren da se ne pojave klizišta, firme, kuće, hrastovi iznenađenja?!

  • miki

    20:13 // 16. 10. 2016.

    Pred izbore je obećavao završetak koridora ka Bugarskoj do kraja ove god, a ka Makedoniji do aprila sledeće. Niko da ga podseti na ta obećanja.

    • SNS-ovac

      23:19 // 16. 10. 2016.

      Jeste obecao, ali zaboravljas da je Obrenovac bio poplavljen, pa referendum u RS, pa rat u Siriji, pa izbeglice.
      Budite malo razumni.
      Ne moze se sve od jednom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: