Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 19. 10. 2016.

| Društvo

Vučić: Put do Stare planine nakon završetka auto-puta

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-0500.JPG
Vučić u Svrljigu najavio konačnu izgradnju puta ka Babinom zubu; foto: A.K.

Nakon završetka auto-puta ka Pirotu, nastaviće se radovi na izgradnji puta od Svrljiga ka Staroj planini, rekao je premijer u Svrljigu gde je obišao i osnovnu školu u čiju će rekonstrukciju Vlada uložiti oko 73 miliona dinara.

Dočekan uz so i pogaču najpre u domaćinstvu Gorana Vasića u Beloinju, premijer je kazao da je prioritet ostanak mladih u svojim sredinama, a da su radna mesta jedini način da se tu zadrže.

Nastavak izgradnje puta ka Staroj planini kroz Svrljig, što je ujedno i najkraća deonica ka toj turističkoj destinaciji od Niša, a potom i razvoj same Stare planine, tvrdi premijer, umnogome će značiti za razvoj celog ovog kraja. 2 Vučić Svrljig foto A.K. Putevi i radna mesta za ostanak mladih na selu prioritet Vlade; foto: A.K.

Prvo moramo završiti auto-put ka Pirotu, a potom i ovaj put, da bi onda razvijali Staru planinu kao turističku destinaciju – rekao je Vučić.

U domaćinstvu Vasića koji se, pored stočarstva, bave i seoskim turizmom, premijer i ministri poljoprivrede Branislav Nedimović i lokalne samouprave Ana Brnabić su u razgovoru sa domaćinom zaključili da su jeftiniji krediti i duži grejs period ono što je potrebno da bi unapredio svoj posao na selu.


3 Vučić Svrljig foto A.K. Vlada pomaže rekonstrukciju svrljiške škole; foto: A.K.Vlada ulaže novac u rekonstrukciju svrljiške škole

Sa ministrima prosvete Mladenom Šarčevićem i omladine i sporta Vanjom Udovičićem, u pratnji predsednice Opštine Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića, premijer je posetio i Osnovnu školu „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu u kojoj nastavu pohađa 744 učenika.

Oko 73 miliona dinara Vlada će uložiti u potpunu rekonstrukciju ove škole preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima – rekao je Vučić.

4 Udovičić Svrljig škola foto A.K. Udovičić svrljiškim školarcima poklonio lopte; foto: A.K.Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poklonio je učenicima set lopti, a direktor Saša Golubović upoznao je premijera i ministre sa izvanrednim rezultatima koje, i pored teških uslova, postižu učenici svrljiške škole.


Do premijera ceduljama i pismima

Brojni Svrljižani dočekali su premijera u dvorištu osnovne škole, a svoje probleme neki od njih preneli su lično u kratkim razgovorima.

Nekoliko njih uručilo je Vučiću pisma i ceduljice, a veliki broj građana ostao je po kiši kako bi ga samo pozdravili.

5 Vučić Svrljig foto A.K. Problemi na ceduljicama premijeru u ruke; foto: A.K.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kostas Gasopulos

    11:09 // 20. 10. 2016.

    Svrljig doživljava promene sa ulaganjima u poslednjih dve godine. Milija Miletić i njegova USS nose vlast preko decenije, ali ćemo sada videti koliko će se ubrzati promene života u koaliciji sa SNS. Imamo sledeće 4 godine da se meri uspešnost vladajuće koalicije, ali počnite da publikujete svaku promenu od ovog dolaska Premijera u Svrljig. To je dobit koju je doneo SNS u toj koaliciji. Živeo Svrlj

  • Овчар

    00:39 // 20. 10. 2016.

    Овај бре наш Милија мувало опасно.Ја га сас премијера нешто збори.Што ли дангуби по теј партије,имање му пропада..нема куј да работи.

  • Ovca za šišanje

    16:53 // 19. 10. 2016.

    Представља се наставља! То бее цонтинуед...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: