Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 29. 1. 2011.

| Društvo

Web sajt od 25.000 evra

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti, Politika

BEOGRAD, NIŠ - Ministarstvo prostornog planiranja platilo niškoj firmi 25.000 evra za izradu web sajta, tvrdi NVO Koalicija za nadzor javnih finansija.

Koalicija za nadzor javnih finansija došla je u posed ugovora zaključenog između Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i preduzeća Logik Internet d.o.o, broj 404-02-21/6/10-01 od 22.04.2010. godine, čiji je predmet izrada veb portala akcije “Očistimo Srbiju”.

Za ovu uslugu Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja platilo je pomenutom preduzeću iznos od 2.561.013,00 dinara, što je, prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije u trenutku zaključenja ugovora iznosilo 25.765 evra, piše na sajtu Koalicije.

Kompletan ugovor možete pročitati - ovde.

- Pitamo ministra Dulića da li bi ovaj iznos za takvu uslugu platio i da je naručilac posla njegova firma DG COMP - kažu u Koaliciji.

U Koaliciji ocenjuju da je "reč o bahatom i kriminalnom rasipanju novca građana Srbije" i pozivaju nadležno tužilaštvo da protiv Olivera Dulića hitno pokrene postupak zbog zloupotrebe službenog položaja.

Bojan Đurić, državni sekretar Ministarstva koji je i potpisao sporni ugovor, za „Politiku” kaže da je sve sprovedeno po Zakonu o javnim nabavkama i da su ostale ponude koje su dobili bile mnogo nepovoljnije a jedna je premašila i 40.000 evra.

Iako je ugovorom koji je potpisan aprila prošle godine a predviđeno da sajt bude završen za 30 dana, Đurić objašnjava da portal zapravo još nije dovršen "zbog čega se trenutno možda čini kao da nije vredan tolikog novca, a za nekoliko dana bi trebalo da bude potpuno opremljen".

– Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove - izjavio je između ostalog Đurić za Politiku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlajko

    17:41 // 16. 2. 2011.

    Videh ovo pa da podelim: http://www.ocistimosrbiju.rs/src/pozdrav

  • beli

    17:55 // 1. 2. 2011.

    ajmo istrazivacko novinarstvo,
    kko je vlasnik te niske firme ?
    i da li je u srodstvu sa nekom politicarem?

  • Toša

    11:08 // 31. 1. 2011.

    Dragi moji programeri, baš ste me razočarali.
    Nisam znao da toliko malo cenite sebe. U cenu programa, pored vašeg rada ulazi i vaše školovanje, neprospavane noći i znanje koje ste stekli. Nemojte se prodavati tako jeftino.
    Da li direktor Jat ervejza i njemu slični vrede više od vas? Sigurno NE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: