Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 13. 8. 2014.

| Društvo

Za 5 godina do milionske mesečne posete

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
redakcija
Tim "Južnih vesti" čini više od 20 ljudi

Pet godina od početka probnog rada "Južnih vesti", novinari i urednici ovog regionalnog dnevnog informativnog internet portala mogu se pohvaliti radom u najcitiranijem mediju sa preko milion poseta mesečno.

Poseta I dalje postoji tendencija rasta posećenostiNakon što su posetioci adrese www.juznevesti.com 13. avgusta 2009. godine čitali prve tekstove i završetka šestomesečnog probnog radnog perioda, "Južne vesti" su 29. januara 2010. godine zvanično započele rad

Tada je objavljen tekst "Manipulacije na niškom aerodromu" koji je ovom mediju doneo prvo priznanje, godišnju nagradu NUNS-a za istraživačko novinarstvo.

- Verujem da smo uspeli da pokažemo da "klijenti" medija mogu biti građani, čitaoci, a ne oni koji se reklamiraju na mediju, da poštovanje Kodeksa novinara nije prepreka i da uređivačka politika ne mora da bude podređena ekonomskim interesima - kaže glavni i odgovorni urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević.

On dodaje da je uređivačka politika ovog medija takva da je u izveštavanju prisutan kritički osvrt. 

- Ali osnovna ideja "Južnih vesti" je vrlo jednostavna - izveštavati uvek iz ugla građana, posmatrajući gradonačelnike, predsednike opštine, direktore i druge javne funkcionere isključivo kao službenike građana - dodaje Blagojević.

Aleksandar-Stankov Tokom izborne noći 16. marta uključenja uživo iz izbornih štabova, program jedinstven u SrbijiPosle godinu dana od početka probnog rada, ovaj portal počeo je da beleži dnevnu posetu od preko 2.000, a danas je stigao do toga da "Južne vesti" dnevno u proseku imaju oko 40.000 poseta, dok je rekord od 119.297 poseta zabeležen 3. juna ove godine. 

Južne vesti su, prema podacima Google Analytics-a, za 5 godina imale tačno 22.529.260 poseta, a otvoreno je preko 60 miliona stranica.

Južne vesti Dizajn "Južnih vesti" menjan je nekoliko puta Za to vreme, osim priznanja i pohvala, novinari "Južnih vesti" dobijali su i pretnje. I pored toga, insistiranje na objektivnom, nepristrasnom i pravovremenom izveštavanju, otkrivanju istine, postavljanju pitanja i pokretanju tema vezanim za jug Srbije koje drugi mediji izbegavaju, ističu se kao prepoznatljivost ovog medija.

Tim "Južnih vesti" danas čini više od 20 ljudi među kojima su novinari, programeri, menadžeri, marketinški stručnjaci, kao i saradnici i dopisnici iz svih većih gradova na jugu Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VIKTORIJA

    19:38 // 17. 8. 2014.

    Hvala Bogu da postojite, da možemo da olakšamo duši i nesmetano iznesemo ono što nas muči. To se zove pravo na život. Zato samo napred i SREĆNOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Sve čestitke i za naredne jubileje!!!

  • vajli

    09:46 // 16. 8. 2014.

    samo napred - kritikujte pametno, ali svaki dan, svakog ko se pravi vazan bez osnova...

  • nenad

    15:20 // 14. 8. 2014.

    Jubilej za postovanje. Za ponos. Od prvoga dana ste na pravome putu. Istrajte na njemu. Imate podrsku svih, koji ISTINU cene. Cestitke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: