Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 22. 7. 2016.

| Društvo

Zaposleni u "Geox"-u trpe psihičku torturu?

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
geox-Vranje-foto-I.M..jpg
Navodni mobing u "Geox"-u bi možda uskoro trebalo da dobije sudski epilog; foto: I.M.

Bivša radnica italijanske kompanije “Geox“ u Vranju tvrdi da zaposleni u ovoj kompaniji trpe mobing i pravu psihičku torturu, a da u toalet mogu samo 2 puta u toku radnog vremena. Iz kompanije ne odgovaraju na optužbe.

Nakon niza anonimnih prijava i govorkanja po gradu, 50-godišnja Gordana Krstić, žena sa velikim iskustvom u proizvodnji obuće, odlučila je da progovori o navodnim lošim uslovima za rad i stalnoj tenziji i strahu od otkaza.

Radnici ćute, boje se za svoju egzistenciju. Plata od 24.000 do 35.000 je za mnoge porodice u Vranju pravo bogatstvo. Upravo zbog tih para se gutaju uvrede tipa vi ste “lokalci, cigani“ i činjenica da se samo dva puta u toku smene može ići u toalet – tvrdi Gordana.

Ona kaže da nije mogla da se nosi sa tim poniženjima, iako sama nikada nije imala direktnih problema.

U martu ove godine, nakon jedne rasprave zbog greške koju je jedna radnica napravila, a Gordana pokušala da situaciju “ispegla“, svi su dobili gomilu uvreda i pogrdnih reči. Gordana je izašla iz kompanije i uputila se u policiju i prijavila slučaj. Kako nezvanično saznajemo, i nije jedina koja je zatražila pomoć policije u vezi sličnih problema u toj kompaniji.

Ipak, u vranjskoj policiji nisu želeli da komentarišu rad na ovom “osetljivom“ slučaju.

Gordana u više navrata ponavlja da ne želi da se vrati u ovu kompaniju, ali želi da se istina sazna u ime svih ljudi koji još rade tamo. Želi i da zakaže prijem kod premijera Aleksandra Vučića. Očekuje njegov dolazak u Niš i dodaje da bi volela samo da on sazna istinu.

Sa druge strane, iako smo u više navrata pokušali da dobijemo odgovore od same uprave “Geoksa”, u toj kompaniji su ostali nedostupni za sve komentare.

Ni zaposleni u "Geoksu" ne žele da javno pričaju o tome šta se u kompaniji dešava, a iz nezvaničnih razgovora saznajemo da među zaposlenima ima i zadovoljnih koji se ne žale na uslove rada.


Država uložila bezmalo polovinu novca u kompaniju

U izgradnju fabrike italijanska kompanija uložila je 15,8 miliona evra, dok je Vlada Srbije izgradnju i otvaranje subvencionisala sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

U januaru je i sam premijer Vučić svečano otvorio novoigrađenu fabriku u Vranju gde je od strane pristalica dovezenih iz mnogih gradova Srbije dočekan ogromnim transparentom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Милан Јовановић

    13:26 // 26. 1. 2017.

    Постајемо робови израбљивачког капитализма.

  • shaft

    17:40 // 22. 7. 2016.

    Postovana Gordana,bas bih voleo da nam kazete ,sta Vam je Vucic odgovorio,dok ste razgovarali!Bez uvrede,mislim da ce biti po onoj staroj-pas laje,vetar nosi!

  • Milos

    16:29 // 22. 7. 2016.

    Postajemo Kina u Evropi, ali samo u onom izrabljivackom smislu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: