Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 14. 5. 2015.

| Društvo

Zaposleni u NTV-u predali političarima pismo za zahtevima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
ntv
Zaposleni funkcionere čekali u holu Skupštine; Foto: JV

Pre početka sednice Skupštine Grada, zaposleni u Niškoj televiziji gradonačelniku Niša, predsedniku parlamenta, većnicima i šefovima odborničkih grupa uručili su svoje zahteve i od njih zatražili da se uključe u rešavanje njihovih problema.

Nejasan model privatizacije, zaostale zarade, nepostojanje socijalnog programa i neizvesna budućnost samo su neki od problema svih u Niškoj televiziji.

Odluka države je takva da više nema gradskih televizija, pa tako i niška mora da promeni vlasnika. Ingerencije Grada prestaju 30. juna, a šta će biti sa NTV-om svima je i dalje nepoznanica.

Krucijalno pitanje je socijalni program. A ono što je bitno je i nehumanizam prilikom raspodele sredstava za projektno finansiranje medija, jer potencijalni novi vlasnik NTV-a neće moći da konkuriše za ta sredstva - rekao je Edo Crnalić, jedan od urednika NTV-a.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić uzeo je pismo od zaposlenih i rekao im da se ne osećaju napušteno, jer Grad će učiniti sve što je u njegovoj moći.

Socijalni program je neizvesan jer se još ne zna model privatizacije. Kada se to reši znaćemo i ko bi trebalo da isplati novac zaposlenima koji odu sa televizije. Grad izmiruje sve obaveze i u mom mandatu su zaposleni dobili sve. Do 30. juna isplatićemo svih 7 miliona dinara, koliko je inače planirano - rekao je Perišić.

ntv3 Crnalić (levo) uručio pismo Iliću, koji je jedan njegov deo pročitao na sednici; Foto: JVOdbornici niške Skupštine danas bi trebalo da usvoje model privatizacije Niške televizije, a nakon toga bi eventualni kupci mogli da je privatizuju. Grad je spreman i tu da pomogne.

Razmišljali smo i da deo sredstava za finansiranje medija ostavimo sa strane, jer će možda NTV da se privatizuje i onda će imati novac za koji će moći da konkuriše - rekao je Perišić.

Ukoliko zainteresovanih kupaca ne bude, kako je rekao gradonačelnik, televizija će nakon višedecenijskog postojanja najverovatnije otići u stečaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Питање

    22:43 // 14. 5. 2015.

    Колико има запослених у НТВ ?

    • Ljubisa Cvetkovic

      16:55 // 19. 5. 2015.

      tacno 12 puta manje od novosadske televizje, jer je novi sad zapravo 12 puta veci od nisa ... koja inace ostaje na budzetu ...

  • Kalča

    22:17 // 14. 5. 2015.

    Stidim se što živim u istom gradu sa politikantima upropastiteljima. Sve što je bilo plemenito oni su mrzeli i zgazili. Od privrede, preko Gradine, do radio Niša i NTV-a... Pustahijska im je duša.

  • Dragan

    20:06 // 14. 5. 2015.

    Da odbornici SNS i SPS nisu partijski vojnici, nikada ne bi glasali za gasenje NTV za koje znaju da je protivno interesima gradjana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: